Sve o seksu - Men`s Health

Sve o seksu

Problem je u tome, što je u istom istraživanju samo 64 odsto žena izjavilo da su zaista i doživele taj orgazam. Možda je krivac stres koji nas je sve „uzjahao“. A možda je ipak to činjenica da je i dan-danas otvoren razgovor o seksu retka pojava, pa je ljudima neprijatno da potežu tu temu.

Kako bismo uklonili taj raskorak i osigurali da seks bude obostrano zadovoljavajući i da ona uvek traži još, napravili smo spisak najboljih tehnika – utemeljenih na naučnim istraživanjima i ispitivanjima žena – od novih načina zavođenja do poza koja će vam omogućiti da “trajete” duže.

PRAVA SEKSI PORUKA
Većina “prljavih” SMS-ova uzbudljiva je jednako kao i seks preko odeće. Ipak, studija koju je objavio časopis Archives of Sexual Behavior pokazala je da postoji način da to funkcioniše. Pošaljite joj poruku o poslednjem putu kada je inicirala seks. Podsetite je na to šta je radila, šta je nosila, kako je mirisala… i koliko vas je to napalilo. Studija zaključuje da isticanjem njenih prednosti povećavate šansu da se taj slučaj ponovi kada se sledeći put sretnete.

ZASKOČITE JE POSLE TUŠIRANJA
“Iako nema žene koja želi da je spopadnete dok stavlja tanjire u sudoperu, ne potcenjujte delovanje elementa iznenađenja”, kaže Plejbojeva TV rediteljka Kejti K. “Ako je seks u poslednje vreme postao rutinski, zgrabite je kad izađe ispod tuša. Pritisnite je uza zid i poljubite kao da se ne možete suzdržati. Iznenadna akcija „na brzaka“ uvek kod žena izaziva želju za ponavljanjem.” Za dodatne bodove, od tople vode će joj koža biti osetljivija.

DODAJTE RUČNI RAD
“Čak 75 odsto žena ne može da doživi orgazam bez stimulacije klitorisa”, kaže stručnjak za pitanja vezana za seks Džoana Benfild. “Iako je seks kad je ona gore dobar jer možete kontrolisati način na koji se trlja o vas, zapravo je mnogo delotvornije primeniti bilo koju pozu plus svoje ruke”,  dodaje Džoana Benfild. I preporučuje ovo: neka partnerka legne na stomak pa u nju prodrite od pozadi. Potom provucite ruku pod nju za bolju stimulaciju. Zadovoljstvo je – uveravamo vas – zagarantovano.

POMOZITE JOJ DA SE VIDI DRUKČIJE
Poljubite je u vrat dok stoji pred ogledalom pa je polako skinite. Istraživači sa Univerziteta Mek Gil ustanovili su da žene na seksi scene reaguju potpuno jednako kao muškarci. Gledanje same sebe napaliće je čak i više, bolje od bilo čega što može videti u pornićima.  

ZAVEDITE JE MUZIKOM
Pustite nešto s eksplicitnim tekstom, npr. Rijanin S&M. American Psychological Association objavio je studiju kojom je ustanovljeno da takva muzika vodi do toga da bolje reaguje na vaš seksipil. (Imajte na umu da ovoj tehnici nedostaje suptilnosti koja je ipak potrebna na prvom sastanku.)

OSTAVITE JOJ PODSETNIK
Ako je seks postao predvidljiv, namirišite posteljinu parfemom koji ste imali na sebi kad ste počeli da se viđate, kako biste je podsvesno podsetili na rani hedonizam. Časopis Cognition and Emotion objavio je da miris podstiče življa sećanja na doživljaje – one koje će želeti da ponovi. 

Pročitajte i  Zašto se žene lože na kretene?

PONOVO RAZMOTRITE G-TAČKU
“Teško da bismo to mogli nazvati tačkom”, kaže dr. Ijan Kerner, seks terapeut. Šaku savijte u obliku slova C s palcem na dnu i tako je stavite u nju, savetuje stručnjak Uta Demontis. Potom pritiskajte 1-2 sekunde, opustite, pa ponavljate “ljuljajući”. Za razliku od klitorisa, koji „radi“ na trljanje, G-tačka voli direktan pritisak.

JEDNOM PITAJTE DA LI UŽIVA
Ali samo jednom. “Učinite li to više puta, zvučaćete nesigurno”, kaže psiholog dr Masimo Stoki. Zbunjena faca palila je samo Hjuu Grantu i to još 1999. godine.

UPOTREBITE BOČNE STRANE JEZIKA
“Ili donju stranu tokom oralnog seksa – to bolje stimuliše”, savetuje Emili Daberli, osnivačica seks-stranice cliterati.co.uk namenjene isključivo ženama.

POŠTUJTE PRAVILO DESETKE
Reč je o maksimiziranju vašeg udara. Prvih centimetar-dva njene vagine je najosetljivije područje. Posvetite mu punu pažnju sa devet plitkih prodora, nakon kojih sledi duboki deseti, savetuje Uta Demontis.

POTREBNO JE DVOJE
Prof. Džulijet Rihters, koja proučava seks, ustanovila je da je polovina žena svojim partnerima kazala da prekinu oralnu ili ručnu stimulaciju jer je predugo trajala. Da biste ubrzali stvari, poslužite se srednjim prstom i kažiprstom u njoj, a neka se na klitorisu smenjuju palac i jezik.

SPAVAJTE NA STOMAKU
I podstaknite nju na to. Studija koju je objavio časopis Dreaming pokazala je da ljudi koji spavaju na stomaku sa rukama ispod glave verovatnije imaju snove ispunjene seksom nego oni koji spavaju u drugim položajima. Time se povećava i verovatnoća da će vas probuditi u 3 ujutru i tražiti još.

PRODRITE U SUŠTINU
Muškarci u proseku prodiru u partnerku oko tri do sedam minuta pre nego što dožive vrhunac. Ali istraživanja su pokazala da to nije dovoljno da uzbudi većinu žena. Produžite svoj performans pametnim pozicioniranjem: “Prodirite prema njenoj G-tački”, savetuje dr. Stoki. Telo potisnite prema dole, ne prema njoj.

POKRIJTE SVE UGLOVE
Lizanje gore-dole nije dovoljno. “Prelazite preko klitorisa s leva na desno i kružeći”, savetuje Uta Demontis. “Nervni završeci nisu ravnomerno raspoređeni, stoga što više uglova pokrijete, to ćete izazvati veće uzbuđenje.”

USRESREDITE SE
Za razliku od muškaraca, žene mogu “propustiti” orgazam čak i dok se on događa. Kad on počne, nastavite upravo sa onim što radite. Jedini izuzetak od pravila “ne mrdaj” je kad se ona pomera tokom oralnog seksa. “U tom slučaju, ona prilagođava svoje telo tako da su dodiru izloženi delovi na kojima deluje najeksplozivnije”, kaže U. Demontis. Neka ona bude vaš vodič. Samo se igrajte onim što je pred vama i ne možete promašiti.

MEŠAJTE
Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Indijana pokazalo je da se mešanjem pet različitih seksualnih činova tokom jednog vođenja ljubavi dramatično povećava verovatnoća da će ona doživeti orgazam. Počnite “prljavim” govorom, pa nastavite oralnom i manuelnom stimulacijom. Primenite barem jedan položaj u kome uspostavljate kontakt očima i jedan koji uključuje stimulaciju klitorisa, kaže U. Demontis. Misionarski položaj učinite zanimljivijim tako što će ona skupiti noge nakon što prodrete u nju – time se povećava trenje. Nećete se nažuljati, obećavamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *