4 neprijatelja vrelog seksa - Men`s Health

4 neprijatelja vrelog seksa

PLANIRANJE
Ovo je veliki problem za parove s decom: ukazala vam se retka prilika da provedete noć sami i, dođavola, seksa mora biti! Problem je u tome što ništa ne ubija žudnju za seksom tako efikasno kao zahtev da ga mora biti.

Lek
Napravite spisak od 10 stvari koje vas navode na seks, predlaže Sindi Braun, doktor psihologije, M. F. T, i psihoterapeut u Kalver Sitiju, Kalifornija. „One ne moraju biti otvoreno seksualne – takođe, odaberite ono što čini da se osećate pozitivno u odnosu na vašu vezu.“ Zamolite devojku ili ženu da učini isto, razmenite svoje liste i obećajte jedno drugom da ćete svake nedelje uraditi po pet stvari s partnerove liste.

OBOJE ŽELITE SASVIM RAZLIČITE STVARI
Ona želi više maženja; vi želite više penetracije. Nažalost, to se često ispoljava kao borba moći, što svakako ne deluje inspirativno ni na jedno od vas.

Lek
Zamenite uloge po jednom na svakih 6 nedelja. Složite se da organizujete jedan intiman sastanak, ako ona isplanira erotičan. Na vašem sastanku, usredsredite se na senzualne dodire i – u ovome je ključ – odrecite se odnosa i orgazma. (Zamislite staromodno maženje u autu.) Na njenom erotičnom sastanku, zabranite odnos, ali ne i orgazam. „Kombinujte i rizikujte“, kaže dr sci. Beri Mekarti, koautor knjige Men’s Sexual Health.

NE SLUŽI VAS (mislimo na vaše samopouzdanje)
Seks u stvarnom životu nije kao seks na filmu, ali to je standard po kojem se muškarci ravnaju. „Ako muškarac oseti da ne može da ispuni tu usku definiciju“, kaže Mekarti, „možda će početi da oseća nervozu.“ To uništava zabavu.

Lek
Ukinite odnose na mesec dana. (Ozbiljno.) Muškarci ponekad vide odnos kao krajnji cilj, ali kad nema krajnjeg cilja, nema ni trke. A to znači da se morate usredsrediti na to da uzbudite jedno drugo – samo iz zabave. „Shvatite to kao izazov“, kaže Mekarti. „Istražujte različite vrste dodira i različite nivoe zadovoljstva. Žudnja će se ili rasplamsati spontano, ili neće.“

Pročitajte i  Oprez: Devojke najčešće varaju u ovim situacijama

SUVIŠE SE DOBRO POZNAJETE
„Više intimnosti nije uvek i bolje“, tvrdi Mekarti. „Suviše intimnosti može uništiti erotiku u vašoj vezi.“ Zapravo, nevenčani parovi koji žive zajedno 2 godine i duže, imaju najmanje seksa od svih ostalih grupa, uključujući i bračne parove, kaže on.

Lek
Planirajte „njegove“ i „njene“ seksualne večeri. Jedne večeri mesečno, neka ona radi ono što vi želite. Druge večeri, vi radite ono što vam ona naredi. Svakog meseca odaberite drugačiji scenario, i iznenadite je. „Cilj je da pomerite granice svoje veze“, kaže Mekarti, „tako da jedno drugo opet doživite kao seksualna bića.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *