7 čudnih stvari koje nas pale - Men`s Health

7 čudnih stvari koje nas pale

Pročitajte sedam neobičnih stvari za koje sigurno niste znali da povećavaju seksulani apetit…

MIRIS CIMETA
Stručnjaci sa Univerziteta Čikakgo  kažu da miris cimeta može uzbuditi čula u čovekovom mozgu. Bilo da ga osetite u hrani ili ženskom parfemu, ova aromatička biljka povećava libido.

LUBENICA
Ovo sočno voće probudiće sva čula i to zbog jednog posebnog sastojka koje se naziva citrulin. Zbog ovog neobičnog sastojka raste azot monoksid u krvi što može dovesti do efekta kao da ste popili vijagru.

VAŠI ŽENSKI DVOJNICI
Većina muškaraca se pali na žene koje fizički malo podsećaju na njih same, a to su objasnili istraživači sa jednog američkog univerziteta. Mozak podsesno traži slične osobe i uz njih se oseća bolje i sigurnije, jedno je od objašnjenja za ovu pomalo neobičnu pojavu.

ANKSIOZNOST
Ova najbolje može da se objasni na primeru dok gledate neki horor.  Naučnici su pronašli vezu između straha i seksualnog uzbuđenja. Kada ste uznemireni i vaša čula deluju tako što dalje prouzrukuje seksualne nadražaje.

ČISTA POSTELJINA
Britanski naučnicii tvrde da je muškarcima veoma bitna čista posteljina. Na posteljini koja duže vreme stoji na krevetu skupljaju se razne bakterije. Međutim, kada je sveža postaljina na krevetu, mozak se verovatno opusti zbog te činjenice pa dolazi do želje za seksulanim činom.

NEVERA
Ovde se misli da nevernost partnerke.  Momci sprovode više sperme i zainteresovaniji su za seks ukoliko postoji i tračak sumnje da im je partnerka bila neverna. „Sprema konkurencija“ kako su nazvali istraživači sa Univerziteta Florida Atlantik, ili neka podsvesna želja da imate pravo na partnerku ,pojačava libido.

CRVENA BOJA
Crvena boja deluje potpuno očaravajuće na muškarce.  Naučnici su objasnili da muškarci , tačnije njihov um tumači ovu boju kao poziv za seks

Pročitajte i  6 znakova koji vsm govore da je stvarno kraj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *