Masturbacija i njene prednosti - Men`s Health

Masturbacija i njene prednosti

Masturbacija predstavlja nešto o čemu se retko priča, ali što gotovo svaka osoba na planeti redovno upražnjava. Prema rezultatima studije obavljene u Americi oko 95 procenata muške populacije i 89 ženske izjavilo je da često masturbira.

Seksolog Glorija Brejm objašnjava da je orgazam neophodan za svakog pojedinca, odnosno da smo programirani tako da ga trebamo.

„Masturbacija je neophodna pre svega za zdravlje čoveka“, tvrdi ona. Takođe dodaje da je činjenica da što više osoba masturbira, to će više uživati u seksu sa svojim partnerom.

ZDRAVIJI ORGANIZAM
Samozadovoljavanje ubrzava puls, podstiče hemikalije u mozgu i održava telo u dobroj formi.

Istraživanje koje je urađeno u Australiji otkrilo je da muškarci koji ejakuliraju pet ili više puta na dan imaju 30 procenata manje šanse da obole od raka prostate. Masutrbacija bi se, sa te tačke gledišta, mogla posmatrati kao čišćenje koje održava zdravlje sperme, i izbegava akumulaciju kancerogenih supstanci.

Ono što je posebno interesantno leži u činjenici da seksualni čin sa drugom osobom ne može da ima isto dejstvo kao samam masturbacija.

Razlog je jednostavan: tokom odnosa povećava se rizik od dobijanja polno prenosivih bolesti.

Možemo da dodamo i da masturbacija povećava i izdržljivost u krevetu. Ako sami trenirate, duže ćete uživati sa partnerom.

U PARU JE NAJBOLJE
Zar je potrebno objašnjavati? Pre svega možete da prepustite njoj da vam priušti zadovoljstvo umesto vas samih, i uz to možete da posmatrate i nju samu kako se samozadovoljava, pa da naučite šta joj tačno odgovara. Opustite se i počnite!

Pročitajte i  Modni leksikon Johana Huebla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *