4 pitanja o seksu koja morate postaviti - Men`s Health

4 pitanja o seksu koja morate postaviti

Da, postoji taj problem kada odete kod doktora što ni vi ni on ne znate kako da započnete konkretan razgovor o problemima vezanim za seks. Ali morate da budete svesni da dokle god vi budete postavljali pitanja, on će na njih odgovarati, u ostalom, vama je i potrebno. Zato počnite!

DA LI TREBA DA SE VAKCINIŠEM PROTIV HPV –a?
Humani papiloma virus zauzima jedno od prvih pet mesta virusa koji prete zdravlju, i ni malo nije naivan. Svaki muškarac mlađi od 26 godina trebalo bi da primi vakcinu što pre je moguće. Takođe, iako vakcina nije odobrena za osobe preko 26 godina, vredi pitati doktora, možda postoje alternativni načini.

JUTARNJE EREKCIJE SU REĐE NEGO PRE, DA LI BI TREBALO DA SE BRINEM?
Nedostatak jutarnjih erekcija najbolji je pokazatelj opadanja rada testosterona. Čak iako nemate ovaj problem, ali erekcija nije tako jaka kao inače, preporučljivo je da posetite lekara. U poslednjoj studiji u kojoj je učestvovalo preko 200 muškaraca, doktori su otkrili da je oko 70 procenata muškaraca sa ovakvim problemom zapravo imalo stanje pred dijabetes ili čak već sam dijabetes. Erekcija je jasan pokazatelj celokubnog zdravstvenog stanja muškarca.

SEKS NIJE TAKO ZADOVOLJAVAJUĆI U POSLEDNJE VREME. ŠTA SE DEŠAVA?
Ako možete, slobodno podelite i neke detalje vezane za problem. Zadovoljstvo se vezuje za erekciju, količinu ejakulacije ili neki treći aspekt. Takođe mogu postojati različiti uzroci koji remete normalno funkcionisanje. Niži nivo testosterona, dijabetes, prevelika konzumacija alkohola, marihuane… Tako da biste došli do dijagnoze morate sklopiti sve kockice sa doktorom.

DA LI TREBA DA SE TESTIRAM NA SEKSUALNO PRENOSIVE BOLESTI?
Ako menjate partnerke preporučljivo je svakih šest meseci uraditi ove testove. Ako ste u stalnoj vezi, takođe se treba proveravati s vremena na vreme, jednom u godinu dana. U ovim situacijama treba zaista biti veoma iskren.

Pročitajte i  Šta vaši seksualni fetiši govore o vama?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *