Šta znači biti dobar frajer? - Men`s Health

Šta znači biti dobar frajer?

Često pitanje, posebno kod početnika. Ništa strašno. Bitno je da imaju želju i volju da krenu na put njenog ostvarenja. Međutim, odgovori su različiti. Štaviše. Čini se da svaka žena ima svoju listu parametara šta čini dobrog frajera takvim. Da li je to prvenstveno dobro, zgodno telo ili sposobnost da je nasmeje onda kada joj baš nije do smeha? Harizma koju nosi sa sobom? Džentlmenski maniri? Spoljašnji znaci moći ili unutašnja snaga? Nije tako komplikovano. Dobar frajer je onaj muškarac koji se dobro oseća u svojoj koži i koji je uvek motivisan da menja i unapređuje stvari. Ni narcisoidni karijerista ni uspavani lepotan. Njegova moć je u njegovom unutrašnjem zadovoljstvu. Trenutne mode, aktuelni propisi koji se odnose na dužinu njegovih nogavica ili način šišanja sa tim nemaju naročite veze.

PRAVILO BR. 1: X FAKTOR

Ženskim jezikom rečeno: „ono nešto“

To je ono na šta čak ni najuporniji ne mogu da utiču u naročitoj meri. Zbog toga se o X faktoru toliko i govori. Reč je o specifičnoj energiji koju dobar frajer (kao i zvezda show biza) nosi sa sobom i koja se, kao afrodizijak, širi na sve koji se zateknu u njegovoj blizini. Deluje kao zov, omamljujuće, obezoružavajuće… Lepši pol je uvek svestan prisustva takvog muškarca, koji se nikada ne nameće, ali se njegova blizina ne može ignorisati. Ponekad, ovaj „dar“ biva dodeljen i onima koji su sasvim prosečnog fizičkog izgleda, što njihove uspehe sa ženama čini još impozantnijim. Često se mogu čuti žene koje kažu da tip koga obožavaju i nije „ništa posebno“, ali da ima „to nešto“.

Takav frajer nikada nije: jedan od mnogih, prosečan

PRAVILO BR. 2: SAMOPOUZDANJE

Ženskim jezikom rečeno: „tako siguran“

Ako frajer nije sposoban da ubedi sebe da je pravi izbor, teško je da će ubediti nju. Generalno, sa pravilom broj. 2, koje se odnosi na samosvest i samopouzdanje se danas najviše šlajfuje. Na prvi pogled, zvuči nelogično, jer muškarci nikada bolje nisu izgledali i nikada više vremena nisu posvećivali tome da tako izgledaju. Međutim, iako savremeni gurui (fitnes instruktori, hirurzi, modni kreatori) savršenog izgleda tvrde da se popravljanjem tela, popravlja i duša, u prevodu: samopouzdanje i samopoštovanje, uspeh u ovoj borbi nije zagarantovan dok se svaki muškarac lepo ne dogovori sam sa sobom. Kad uspe da odstrani smetnje na linijama sa samim sobom i prihvati (ali i zavoli) svoju realnu sliku, spreman je da bude sve što poželi. Takođe, ne treba zaboraviti da je muško samopouzdanje ženski afrodizijak bez konkurencije. Njegovo lagodno i komotno uživanje u sopstvenoj koži, njegova sigurnost u to da jeste to što jeste, za nju je apsolutni izazov. Ova vrsta unutrašnje moći je mnogo podsticajnija i trajnija od spoljašnjih simbola iste, koju žene obični prepoznaju u finansijskom statusu, dobrom automobili, sviti asistenata koja prati njihovog voljenog muškarca.

Takav frajer nikada nije: ljubomoran, kolebljiv, uplašen i zabrinut za utisak koji će ostaviti, neopterećen sopstvenim egom, lišen sebičnosti

PRAVILO BR. 3: DUHOVITOST

Ženskim jezikom rečeno: „beskrajno zabavan“

Žene ne lažu kada kažu da ih je određeni muškarac osvojio svojim humorom. Naprotiv, verujte im bez ostatka. Zajednički smeh znači bliskost. Zbog toga se uvek smejemo „sa oprezom“ kada to činimo prvi put sa nekom novom osobom. Ljudi su nepogrešivo svesni snage koju smeh nosi sa sobom. On opušta, ruši barijere, smanjuje distancu. Kada „razvalimo vilicu“ pred nekim, to znači da pred njim imamo veliku slobodu. Ali to je samo prvi deo priče. Žene vole duhovite muškarce, jer smislena šala, komentar ili opaska otkriva njihov intelekt i lucidnost. Takođe, pomaže im da se opuste i da mu se približe. Veliki broj pripadnica lepšeg pola se zaljubljuje upravo u lucidnost svojih partnera, a ta vrsta zaljubljenosti je često trajnija od one koja se odnosi na njegove bicepse. Dobar frajer ne sme da bude „vezana vreća“, tako da ukoliko mu duhovitost nije jača strana, trebalo bi da poradi na drugim verbalnim veštinama koje će ga učiniti zanimljivim i na ovaj način.

Takav frajer nikada nije: dosadan, ćutljiv, zamoran

PRAVILO BR. 4: INTELEKT

Ženskim jezikom rečeno: „jako je pametan“

Pravilo koje izaziva najviše nedoumica. Većina muškaraca je u zabludi jer smatra da obrazovanje nema nikakve veze sa tim koliko je dobar frajer zaista dobar i da ga to štaviše čini dosadnim, ali to je samo deo glupog balasta stereotipa. Obrazovanje, koje otvara vrata svestranosti, čini muškarca kompletnijim u svakom pogledu, a samim tim i ne samo boljim frajerom, već i pouzdanijom ličnošću i kvalitetnijim partnerom. Takođe, mušakarac koji ume da govori, koji vešto razlikuje Rembranta od El Greka i koji ne misli da je jedini Homer na svetu otac porodice Simpson, beskrajno imponuje ženama.

Pročitajte i  Dekodirajte njene reči: Šta misli kada kaže...

Takav frajer nikada nije: tupadžija, baja, nepismen, „samo neka ćuti“

PRAVILO BR. 5: STIL

Ženskim jezikom rečeno: „doteran, ume da se ponaša“

Definitivno, reč koja je zaštitni znak ovog vremena. Međutim, budući da se poplava sveta za perfekatan stil u svakom segmentu života obično završava umnožavanjem kopija i lošim izborima, trebalo bi razmisliti zbog čega se sve to dešava. Odgovor je jednostavan. Put do ličnog stila nije kratak. Zbog toga se još jednom treba vratiti na prethodna pravila. Pravilo broj 4. je od presudne važnosti. Jer, treba znati birati. Da dobronameran tip, zainteresovan da na sve načine radi na sebi, ne bi zalutao među rafovima sa dobrom garderobom ili u porodavnici nameštaja, potrebno je da ipak nešto zna, pa makar se to odnosilo na broj telefona kompetentnog stiliste ili dizajnera. Ali, i tu smo na pola puta. Očigledno je da danas više nije problem doći do pakovanja sa stilom, bez obzira na to da li se radi o izgledu muškarca ili izgledu njegovog životnog prostora. No, važno je da se on u svemu što je odabrao oseća kao da je u tome rođen, a ne kao neko ko se u svemu tome slučajno našao. Eto još jednog razloga da tipovi koji su zapustili sve osim kartice u teretani, počnu da rade i na drugim stranama svoje ličnosti. Priča o stilu se do sada odnosila na ono što se obično naziva „imidžom“, ali ona je znatno šira od toga. Dobar frajer mora da zna kako da se ponaša u svakoj prilici, kako da se ponaša prema ženi koja mu pravi društvo, kako da govori. Ništa od toga ga neće učiniti „uštogljenim“, niti opterećenim manirima, kako obično misle „frajeri iz kraja“. Pogledajte kako se pravilo broj 5. i pravilo br. 2 dodiruju. Muškarac siguran u sopstvene kvalitete neće imati problem da sipa vino devojci koju je izveo na večeru, jer neće strahovati od toga da će ga ona, zbog ovog gesta smatrati „suviše prefinjenim“. Biće prilike da joj pokaže da to nema veze jedno sa drugim. Takođe, svaka žena na svetu će se bolje osećati kada dobije kompliment u pravom trenutku, zagrljaj kada on oseti da joj je to potrebno, živo interesovanje za nju samu i ono što joj se dešava.

Takav frajer nikada nije: „seljačina“, „dripac“, snob, bez ukusa, „džabe mu pare“, hodajuća katastrofa

PRAVILO BR.6: INICIJATIVA

Ženskim jezikom rečeno: „pun ideja“

Drugačije rečeno: životna energija, spremnost, poletnost, entuzijazam, temperament. Neprestana inspiracija. Žene su uvek oduševljene muškarcima koji imaju nekoliko predloga u rukavu, rezervna rešenja, plan B. Još od najstarijih vremena, kada je on odlazio u lov, a ona čekala plen. Bez obzira na današnju spremnost žena da uzmu stvar u svoje ruke, većina njih će biti razočarana tipom koji sedi i čeka rešenje. Ono što je uzbudljivo kod frajera koji ne podnosi tihu, mirnu (čitaj: jednoličnu) vodu, nije samo adrenalin. Tu je i činjenica da je lepše i lakše, a za veliki broj žena i uzbudljivije, to što je on neko na koga se može računati. Neko ko poseduje ono malo magije junaka iz bajki ili mitova za koje ne postoje definitivne prepreke. Zaštitnik? Spasilac? Najhrabriji? Koji će atribut izabrati zavisi od žene same. Ali svakako – onaj koji pobeđuje. Inicijativa, kao pravilo br. 5, je samim tim u tesnoj vezi sa poslednjim pravilom koji dobrog frajera čini „baš, baš dobrim“.

Takav frajer nikada nije: „penzioner“, lenj, neinventivan, „klada“, dosadan, predvidiv, jednoličan

PRAVILO BR. 7: SPOSOBNOST

Ženskim jezikom rečeno: „ma, za njega nema zime“

Niko ne izaziva divljenje, kao muškarac koga okolnosti mogu da iznenade, ali ne i da savladaju. Od svojih kolega dobijaju poštovanje, a žene se u „njegovim rukama“ osećaju vredno i sigurno. Slika muškarca koji rešava probleme je više od izazova za lepši pol, upravo zbog toga što žene u spektru muških osobina najviše cene hrabrost, izdržljivost, nepokolebljivost i snagu. Takvi frajeri razbuktavaju njihovu maštu do krajnjih granica.

Takav frajer nikada nije: „tatin sin“, smotan, kukavica, spor

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *