Od zavođenja do raskida - Men`s Health

Od zavođenja do raskida

ZAVEDITE JE JEDNIM POGLEDOM
Pogledi u stranu tokom razgovora mogu biti protumačeni kao nezainteresovanost, kažu naučnici sa Univerziteta Purdue. Oni su koristili videokamere da bi procenili efekat vizuelnog kontakta. Gledanje u stranu tokom razgovora navodi ženu da pomisli da imate nisko mišljenje o njoj, objašnjava autor studije dr sci. James Wirth. “Pravu meru ćete naći ako pratite njen pogled”, kaže on. Trudite se da vam pogled ne luta u stranu, već da gledate u neku tačku iza nje, a zatim se brzo fokusirate nazad na nju.

DA LI ĆETE VAS DVOJE USPETI?
Da li upoređujete svoju devojku sa drugim ženama? Ako je odgovor potvrdan, u nevolji ste: dva glavna faktora koji predviđaju neuspeh para su neodlučnost u izgradnji čvršće veze i razmišljanje o alternativi, čak i više nego česte svađe, navodi se u analizi 137 studija, objavljenoj u časopisu Personal Relationships. Pozitivni znaci: posvećenost, ljubav, bliskost i podrška porodice i prijatelja (naročito njenih), kažu autori. Prijatelji znaju mnogo o vezama, i “podržavaju one za koje veruju da imaju budućnost”, kaže autor istraživanja dr sci. Benjamin Le. Evo kako možete taj raskid da izbegnete, ako želite naravno…

PRIJATELJI I LJUBAVNICI
Oživite svoju vezu učetvoro (nije ono što ste pomislili!). Osetićete veću bliskost sa partnerom, ako zajednički vodite smisleni razgovor sa drugim parom. U studiji objavljenoj u časopisu Personal Relationships učestvovalo je 60 parova, koji su međusobno razgovarali po 45 minuta. Oni koji su razgovarali o ozbiljnim temama osećali su veću bliskost sa svojim partnerom od onih koji su samo ćaskali. Zbližavanje sa drugim parom iznova stvara uzbuđenje kao da ulazite u novu vezu, kaže autor studije dr sci. Richard Slatcher, koji savetuje da izlazite sa parovima koji vam se sviđaju, ali ih ne poznajete dobro.

Pročitajte i  Neverovatno: Orgazamska groznica
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *