Kako se vaše telo ponaša kada se zaljubite? - Men`s Health

Kako se vaše telo ponaša kada se zaljubite?

Ne možete da se fokusirate na poslu? Krivac je devojka u koju ste zaljubljeni. Biti zaljubljen može ometati vaše sposobnosti na poslu, pokazalo je nedavno istraživanje univerziteta u Merilendu.

Kada su istraživači pitali ljude da koji su započeli nove ljubavne romance da urade seriju testova, lošije rezultate su ostvarili na stvarima koji zahtevaju veliku pažnju.

Razlog tome je što je vaš mozak previše zaokupljen novom devojkom u vašem životu tako da ima problem da odredi prioritete na koje treba da se fokusira.

To nije jedina stvar kako ljubav utiče na vaš organizam, evo šta se još dešava u vašem telu dok ste zaljubljeni preko ušiju:

VAŠ KRVNI PRITISAK PADA KADA STE U NJENOJ BLIZINI
Nije bitno da li je vaš odnos stari, novi, dobar ili lošiji, krvni pritisak reaguje. Istraživači spekulišu da je bliskost partnera dovoljna da izazove mir, čak i ako znamo da smo u tom trenutku u nevolji.

VEĆA JE VEROVATNOĆA DA SE SUOČIŠ SA DRUGIM MUŠKARCIMA
Nova ljubav pokreće oslobađanje hormona vazopresina, koji izaziva to da vidite druge momke kao ljute I agresivne čak I ako su njihovi izrazi lica neutralni. Jedan od potencijalnih razloga je da ti pokušavaš da udaljiš druge momke od svoje nove devojke.

HODANJE PORED PARTNERA USPORAVA TEMPO ZA  7%
Objašnjenje je prilično jednostavno: Lakše se održava bliskost i intimnost sa parnerom kada zajedno sporo hodate.

VAŠE DISANJE SE SINHRONIZUJE SA NJENIM
Istraživanja su pokazala da sama pogled na vašeg partnera je dovoljno da uskladite disanje. Čak I sedenje u sobi sa nepoznatom ženom ima sličan efekat. Iako nemaju nikakvo čvrsto objašnjenje, istraživači kažu da romantični partneri mogu nesvesno imitirati jedno drugo.

Pročitajte i  Snaga prvog poljupca

TI LEPTIRIĆI U STOMAKU SE STVARNO OSEĆAJU
Skeniranjem mozga kod zaljubljenih ljudi možemo identifikovati četiri aktivnosti. Tri su u vezi sa konvencionalnm osećajem emotivnog uzbuđenja, a četvrta je u vezi sa vašim stomakom. Zbog toga imate osećaj da vam se nešto vijori po stomaku, ali istraživači još ne mogu da objasne tu vezu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *