3 potvrđena klišea o vezama - Men`s Health

3 potvrđena klišea o vezama

Objašnjenje ovog nije neka kosmička nauka, jednostavno je usporeno šetanje lakše za održavanje bliskosti i intimnosti sa partnerom, objašnjava koautor studije, doktor Volcano.

Pored toga, postoje još dva klišea koja je nauka podržala:

IMATE OČI SAMO ZA NJU
U studiju sprovedenom na univerzitetu na Floridi muškarcima su rekli da će za par minuta pisati o njihovim partnerkama, a onda im dali pokazali slike nekih drugih devojaka. Nesvesno su gledali te slike, ali su izgledali kao da su jako daleko od slika koje posmatraju.

To je sve iz razloga što je monogamija u prednosti kada je reč o reprodukciji i potomstvu. Ljudi su svesni da ne mogu zaštiti svoje potomstvo drugačije, i da u svojoj glavi mogu unapred isprogramirati da budu verni svojim ženama,kažu istraživači.

MUŠKARCI NE RAZUMEJU ŽENE
Nemački istraživači su otkrili da muškarci duplo manje primećuju ženske emocije dok ih gledaju u oči, nego što bi otkrili kada bi se zagledali u oči muškarca. To je zbog toga što im muškarci predstavljaju veću fizičku pretnju, pa je muški mozak evaluirao da prepoznaje osećanja istog pola brže od ženskih, kažu autori studije. Iz tog razloga nikada na najbolji način nećemo razumeti žene, ma koliko se trudili za to.

Pročitajte i  Jesu li loši momci zaista privlačniji devojkama?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *