Ljubomora za bolji seks - Men`s Health

Ljubomora za bolji seks

Ljubomora među partnerima može da bude seme razdora, da zatruje vezu i pretvori strast u paranoju. Međutim, neki parovi su pronašli način da ovo osećanje primene kako bi poboljšali seksualni život.

Najekstremniji slučajevi ovakve taktike predstavljaju situacije u kojima jedan partner uživa u seksualnom činu sa nekom osobom, dok drugi partner to posmatra. Pričamo o krajnostima i ne kažemo da treba da idete tako daleko, ali postoje određene stvari koje mogu da izazovu ljubomoru , samim tim poboljšaju seksualni život.

NEKA IGRA POČNE
Idite u kafić i ugovorite igru da oboje flertujete sa drugim ljudima. Kako biste bili uverljiviji nikako ne govorite tim osobama da je reč o dogovoru. Kada šutnete devojku sa kojom ste započeli muvanje povedite svoju kući i videćete da će vas želeti više nego ikad pre.
Naglašavamo da morate da usaglasite sve do najsitnijeg detalja pre nego što započnete ovu igru.

FIKCIJA
Ako ste željni vizualne stimulacije možete da se opredelite za zajedničko gledanje pornića i imitiranje onoga što vidite. Takođe možete da podstaknete partnerku tako što ćete da kažete da nešto lošije radi od prethodne i videćete kako će odmah da počne još više da se trudi. Ovo važi i za žene, ali oboje morate da budete sigurni da to neće izazvati ljutnju kod partnera, pošto vrlo lako može da se uvredi. Zato kao i u prethodnoj igri pre nego što počnete da primenjujete prvo dobro utvrdite pravila.

Pored svih negativnih strana, ljubomora predstavlja i zdrav ljudski odgovor na takmičenje u životu. Daje vam mogućnost da se podsetite, kao i vašu partnerku, koliko je zaista cenite.
Stepen ljubomore takođe zavisi od emotivne i fizičke udaljenosti. Veze na daljinu na primer, već su same po sebi dovoljno stavljene na probu. U ovom slučaju provokacije radi izazivanja ljubomore nikako nisu dobra ideja.

Pročitajte i  Muževnost u 21. veku: Žene otkrivaju šta (ne) vole kod modernih muškaraca

Nekada može da se desi da ljubomora bude iskrena reakcija na neki sumnjivi postupak. Tada protiv svoje volje možete da se nađete u ulozi „rogonje“. Igrice ljubomore su nešto sasvim drugo i ne podrazumevaju moralne prestupe.

Pravila igre ljubomore
1. Ne govorite prijateljima o tome
Ako biste rekli prijateljima za ovakve igrice to bi moglo da ih podstakne da iste stvari isprobaju. A vi ne želite da budete uzrok njihovih potencijalnih problema.
2. Gledajte porniće kao inspiraciju
Porno filmovi kao inspiracija da, ali nikada nemojte da zaista ozbiljno da primenjujete ono što vidite na malom ekranu.
3. Eksperimentišite igrom uloga
Smislite scenario u kom bi vaš a partnerka spavala sa drugom osobom. Uvek koristite osobe koje nisu bliske vama, pošto je ponekad samo osećaj dovoljan da ljubomora zaista preovlada.
4. „Rogonja“ određuje pravila
Oni kod kojih se izaziva ljubomora moraju da određuju pravila, za svaki slučaj da ne bi neki nenamerni potezi doveli do problema.
5. Nikada ne igrajte igru tokom svađe
Odlučite se za ovu igru samo kada ste u odličnim odnosima.  I nikada ne potežite priče o neverstvima iz prošlosti. Ovo treba da predstavlja zabavu, a ne mučenje.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *