Pravilnik za seks sa bivšom - Men`s Health

Pravilnik za seks sa bivšom

Postoje razne situacije koje vas navedu da se prisetite noći provedenih sa nekom od bivših. Želja za tim se momentalno vraća, i vi padate u iskušenje da joj se ponovo javite. Pre nego što to učinite pročitajte sledeće savete…

UMETNOST KOMUNIKACIJE SA BIVŠOM
„Seks sa bivšom devojkom predstavlja neki vid kontrole. To je jedan od načina da izbegnete opasnost od odbijanja do kog bi moglo da dođe prilikom kontakta sa nekim novim“, kaže Paul Đinokio, terapeut koji se bavi seksulanim problemima kod muškaraca.

Majk Lusada, drugi seks terapeut, kaže da se muškarci okreću bivšim zato što je tu potrebno manje truda, a ostvarenje cilja je vrlo verovatno. A i ako dođe do odbijanja, to vas neće toliko pogoditi, s obzirom da ste tome i prišli sa manje očekivanja.

U skladu sa tim, smislite koje bivše su vam pogodne za ovakav odnos i u skladu sa tim pošaljite poruku, moguće i da će vam plan uspeti.

LOŠIJE OD OČEKIVANOG
Bivša sa kojom ne treba da pokušavate ništa iz početka je ona koja je počela da se vezuje za vas, dok vi niste bili spremni ni za šta ozbiljnije, što je i bio razlog raskida. Čak i ako je seks bio odličan…

Scenario u ovom slučaju bi bio prijatno veče, dva, tri pića, odlazak kući gde bi došlo do seksa, sa vaše strane radi ispunjenja trenutne želje, ali sa njene iz nade koja joj se verovratno vratila onog momenta kada ste je ponovo kontaktrirali. Ujutru biste se oboje osećali loše, to je sigurno.

Još jedna stvar ne bi bila čudna, a to je da sam seksualni čin ne bi bio ni približno dobar kao onaj koji pamtite. Terapeuti kažu da je muškarcu veoma teško pamtiti seksualno iskustvo kao loše. Negativni aspekti koji su postojali su vremenom izgubljeni i ostalo je samo ono dobro. Zato dobro razmislite pre nego što uzmete telefon u ruke.

Pročitajte i  Šta li misli?

VEZA BEZ OBAVEZA
Najbolja opcija za ovaj tip odnosa je bivša sa kojom ste doživeli buran raskid i nekoliko godina niste bili u kontaktu. U slučaju da ste se rastali u miru i još nakon toga održali neku vrstu drugarskog odnosa, dosta teže će da bude da se seksualna privlačnost ponovo javi.

Međutim, u ovoj situaciji budite spremni da to više nije ista ona tinejdžerka sa kojom ste tada izlazili i da je verovatno u ozbiljnijoj životnoj fazi o kojoj ćete prvenstveno morati neke stvari da čujete, kako biste kasnije došli do poente, ali je vrlo izvodljivo. U slučaju da nije zauzeta, očekujte da ćete imati seks kao podsetnik na bezbrižne dane, nkakon kog ćete oboje poželeti da odete kući sa otvorenom opcijom za ponovno viđanje nakon nekog vremena.

Kada sumirate sve ovo, morate da budete svesni činjenice da je veoma teško da i jedan  seks sa bivšom bude podjednako uzbudljiv kao kada ste bili zajedno, a uzrok tome je prost – oboje ste stariji.

Seks ovog tipa definitivno nije loša ideja, ali vodite računa da bivša često može da postane bivša bivša. Ako niste spremni za ponovno vezivanje, bolje na vreme da stavite do znanja, kako ne biste prolazili kroz isti scenario ponovo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *