Spasite je od dosadnog lika - Men`s Health

Spasite je od dosadnog lika

Vaša misija: da je izbavite!
A kako objasniće vam psiholog sa univerziteta UCLA dr Džerald Gudman, autor knjige The Talk Book: The Intimate Science of Communicating in Close Relationships.

PROCENITE SITUACIJU
Budite sigurni da ona zaista želi da bude spašena. Jesu li joj ruke prekrštene? Da li često gleda u telefon? Da li se njen pogled susreo sa vašim? Da li ustima oblikuje reč “upomoć” svaki put kada se on okrene? Da, to su prilično jasni signali.

NAPRAVITE DIVERZIJU
Kada primetite da je njihov razgovor zamro, opušteno im priđite i predstavite se oboma. Pronađite neku zajedničku temu. Počnite sa nečim poput: “Odakle vas dvoje poznajete našeg domaćina?” Ili pitajte da li su probali sjajne koktele koji se služe. Jednom kada uspostvaite kontakt, više se fokusirajte na njega. Pokažite mu da ga poštujete, tako će se osećati manje ugroženo.

BUDITE NJEGOVA SUPROTNOST
Radite sve suprotno od onoga što on radi; ne trebaju joj dva smarača. Tako ćete ispasti privlačniji. Analizirajte njegove pokrete. Da li joj priča na uvo i iritantno se smeje sopstvenim šalama? U tom slučaju zaobiđite jeftin humor i pustite nju da vodi razgovor. Da li je on muva ili bulji u grudi drugih  devojaka koje prolaze? Vi se u svakom slučaju fokusirajte na nju.

POSVETITE JOJ PAŽNJU
Kada vaš suparnik spusti gard – krene da govori sporije, opusti ramena – počnite da obraćate više pažnje  na nju. Postavljajte pitanja koja zahtevaju složene odgovore (“Šta bi radila večeras da nisi došla ovde?”). Držite pogled prikovan za nju i komentarišite sve što ona kaže. Ovako ćete preći sa razgovora u troje na nešto intimnije. Ako on pokuša da se vrati u centar pažnje, okrenite se još više prema njoj. Zatim nastavite razgovor.

Pročitajte i  Filozofija među čaršavima

ODVEDITE JE
Kada dođe do sledeće pauze u razgovoru, recite njemu da vam je bilo zadovoljstvo i da ćete se videti. Njoj spomenite da idete da uzmete još jedno piće i neobavezno je pozovite sa vama. Ovako se nećete direkto suočiti sa smaračem ali ćete mu ipak dati do znanja da nije pozvan. Plus, ako ona pođe za vama, znaćete da je zainteresovana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *