Seks rulet - Men`s Health

Seks rulet

U Vegasu gradu kolgerli i javnih kuća, muškarci su u stanju da potroše čitavo bogatstvo na ruletu. Ipak, igra koju igrate svaki put kada odvedete novu žensku kući, više liči na ruski rulet. Statistike iz razvijenog sveta su zapanjujuće: na primer, procenjuje se da svaka treća žena u Sjedinjenim Državama ima neku bolest koja se prenosi polnim putem. Dobro pogledajte kolike su vam šanse da se zarazite od jednog seksa bez zaštite sa prelepom neznankom – 33%! Evo šta biste sve mogli da dobijete

HERPES: 1 PREMA 9

Ovo je jedna od načešćih polnih infekcija – njom je zaraženo 45 miliona Amerikanaca. Ovaj virus vas neće ubiti, njegove spoljne manifestacije su izlečive, ali ako ga dobijete, imaćete ga zauvek i žene će više manje odbijati da vode ljubav sa vama, tkaođe zauvek. Zastrašujuća činjenica: Kondom ne pomaže uvek, jer svaki dodir sa inficiranom kožom koja nije pokrivena gumicom može biti dovoljan da se prenese infekcija. Zaštitite se: Ne upražnjavajte seks dok partner ima herpes.

HLAMIDIJA: 1 PREMA 18

Ova bolest je i dalje u porastu. Prema nekim predviđinjima u ovom veku će 50% svih seksualno aktivnih žena biti inficirano glamidijom do sveje tridesete godine. Zastrašujuća činjenica: 75% žena koje imaju hlamidiju, ne osećaju nikakve tegove i nikada ne zatraže pomoć lekara, ali ako preneste svojoj lepšoj polovini hlamidiju možete postati uzročnik njene neplodnosti. Zaštitite se: Koristite kondom.

GONOREJA: < 1 PREMA 36

Ova bolest je pomalo zaboravljena posle Drugog svetskog rata, ali je još uvek prisutna i još uvek izaziva peckanje dok piškite. Najčešće se javlja kod devojaka u tinejdžerskim i ranim dvadesetim godinama. Zastrašujuća činjenica: kod nas muškaraca, gonoreja je praćena epididimitisom – bolnim oboljenjem testisa i problemima sa prostatom. Zaštitite se: Ako ste već zaraženi, lečenje se sprovodi jakim antibioticima.

Pročitajte i  5 stvari koje ne treba još uvek da priznate vašoj devojci

HIV: < 1 PREMA 36

Uprkos svom preduzetim merama, HIV virus se i dalje rapidno širi na svim kontinentima. Zastrašujuća činjenica: Još uvek nema leka. Zaštitite se: Kondom je najbolja zaštita od HIV virusa, ali morate ga koristiti i tokom oralnog seksa.

SIFILIS: < 1 PREMA 36

U mnogim zapadno evropski zemljama postoje državni planovi iskorenjivanja ove bolesti. Sifilis nije naročito raširen, lako se otkriva i može se izlečiti jednom dozom penicilina ako se primi u ranoj fazi bolesti (do godinu dana). Zastrašujuća činjenica: Broj zaraženih sifilisom je pet puta veći na jugu Evrope. Zaštitite se: Koristite kondom.

HEPATITIS B: < 1 PREMA 36

Ako zakačite ovaj virus, zavrtite rulet još jednom: u 6% slučajeva ova bolest preraste u hroničnu infekciju, a od tih 6% četvrtina umre od bolesti jetre. Zastrašujuća činjenica: Ako je ona inficirana, virus je pristan u svim njenim telesnim tečnostima, teoretski možete dobiti smrtonosno oboljenje jetre i ukoliko recimo pomešate četkice za zube. Zaštitite se: Vakcinišite se.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *