Razotkriveni mitovi o penisu - Men`s Health

Razotkriveni mitovi o penisu

Jedan od poznatih mitova u vezi s penisom jeste da ga treba čuvati od zračenja mobilnog telefona, kako bi i dalje „radio“ onako kako želimo. Neki veruju u ovu teoriju, neki ne. Međutim, naučnici su ispitali ovu tvrdnju i utvrdili da je u potpunosti tačna.

ISTRAŽIVANjE
Nedavno sprovedeno istraživanje, čiji su rezultati prezentovani na Svetskom skupu seksualne medicine, pokazalo je da, ako u blizini penisa veći deo dana, telefon može uticati na održavanje erekcije.
Naučnici su vršili ispitivanja na grupi od trideset muškaraca, od kojih desetoro pati od erektilne disfunkcije, a deset nema takvu vrstu problema. Cilj studije bio je da se utvrdi veza između upotrebe mobilnog telefona i erekcije. Nakon skrininga, utvrđeno je da se erektilna diisfunkcija pojavljuje kod muškaraca koji dvostruko duže drže svoj mobilni telefon u blizini polnog organa od onih kojima nisu egistrovani problemi vezani za funkcionisanje penisa.
„Ovo istraživanje je, doduše, skromno, sa malim brojem učesnika, ali se nadamo  da će ono podstaći i druge naučnike da se pozabave ovim problemom“, istakao je Reni Šemloul, specijalista za andrologiju i seksualnu medicinu u bolnici u Otavi.

MITOVI
Uz ovaj čuveni, sada razbijeni, mit o penisu, postoji još nekoliko razotkrivenih od strane stručnjaka, a mi vas podsećamo koji su i čega se, prema verovanjima, treba kloniti ako želite da sačuvate funkcije svog dragog organa i omogućite mu nesmetan rad onda kada je najpotrebnije.

1. MIT: SVAKODNEVNA EJAKULACIJA ŠKODI
Sudeći po rezultatima studije objavljene u naučnom časopisu „Plodnost i sterilitet“, svakodnevna ejakulacija može naškoditi sastavu DNK vaše sperme. Dakle, ukoliko svaki dan masturbirate, broj spermatozoida u ejakulatu može se smanjiti, što treba da vas brine samo ako planirate potomstvo.

Pročitajte i  Predigra: 8 načina da je učinite uzbudljivijom

2. MIT: PENIS U EREKCIJI PROSEČNO IZNOSI 20 CM
Ako ste ikada poverovali u ovaj mit i razočarali se svojim alatom, prerano ste se rastužili – 20 cm definitivno nije prosek. Penis u erekciji je, u proseku, dugačak od 13 do 15 cm, utvrdila je studija objavljena u časopisu „Britanski dnevnik međunarodne urologije“ 2007. godine.
Dobra vest je, svakako, i da je ženama dužina potpuno nevažna! Muškarci su daleko više opsednuti centrimetražom penisa nego žene. Zapravo, samo devet procenata žena smatra da je za uživanje u seksu bitna dužina. Čak 67 odsto je otkrilo da je tehnika i sporiji ritam trenja ono što doživljavaju kao ključno za seksualno zadovoljenje.

3. MIT: URINIRANJE SEDEĆI JE ZDRAVIJE ZA BEŠIKU
Moguće je da ste čuli da ćete efikasnije isprazniti bešiku sedeći nego stojeći. Ova tvrdnja je čak bila tema o kojoj je govorio jedan od ministara Tajvana. Ipak, urolog dr Lipšulc kaže da to nije istina – sedeći stvarate oštar ugao u uretri, zbog čega je uriniranje stojeći daleko efikasnije.

4. MIT: SPERMA IMA MALO UGLJENIH HIDRATA
Sproveden je veliki broj studija koje su utvrdile da je sperma korisna za zdravlje, ali zaista nema potrebe da na sastanku kaže devojci:“Znaš šta, moji spermatozoidi nemaju previše ugljenih hidrata“, osim ako nemate neobjašnjivu potrebu da budete umiveni pićem.
Profesor reproduktivne medicine i urologije na medicinskom koledžu Vejl Kornel Mark Goldstajn otkrio je da se sperma sastoji uglavnom od fruktoze i enzima, odnosno da nema manje ugljenih hidrata od očekivanog broja, ukoliko ipak želite da govorite o hranljivim materijama svoje telesne tečnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *