Ozbiljni razgovori i kako ih izbeći - Men`s Health

Ozbiljni razgovori i kako ih izbeći

Mogu postati naporni, dosadni, višesatni, a da zapravo nemaju nikakvu svrhu. Ipak, postoji način da se izvučete iz začaranog kruga razgovora koji se ponavlja makar jednom nedeljno i uvek zvuči identično. Sara Miler, novinarka američkog Men’s Health-a, otkrila je muškarcima tajnu ženskih pitanja koja su okidač za ozbiljne razgovore i ponudila način da ih izbegnu.

GDE OVO IDE?
Ovo pitanje očekujte nakon što ste stupili u seksualne odnose. Žene postavljaju ovo pitanje iz razloga što se Zainteresovan Muškarac i Nezainteresovan muškarac često ponašaju isto. Lepši pol zbog toga mora da zna ima li šanse da će to biti prava veza.
Odgovor. Najbolji odgovor na pitanje „Gde ovo ide“ jeste:“Ah, tako mi je drago što si to pomenula. Želim da znaš da mi se veoma dopadaš.“  Ženi je neophodno da zna da vam je prijatno u njenom društvu i da imate pred sobom budućnost kao par, a ne da vam je drago što imate s kim da večerate i još draže što imate redovan seks.

KO SU TVOJE BIVŠE?
Očekujte ovo pitanje nakon što ona počne da pominje svoje bivše. Žena će pokušati da napravi idiličnu atmosferu za srećan par – vi delite tajne, pričate otvoreno o prošlosti. Ne padajte na to!
Devojke mogu postati opsednute, doduše, ne vama ili vašim bivšim devojkama, nego poređenjem sa njima.
Odgovor. Naglasite da su devojke s kojima ste se viđali bile lepe, talentovane i inteligentne žene. Logično, ona će to doživeti kao kompliment – ako su sve bile takve, onda sam i ja lepa,talentovana i inteligentna!
Napomena. Kada govorite o raskidu, naglasite da jednostavno niste (do sada!) uspeli da pronađete ženu kooja će vas u potpunosti razumeti i dovoljno voleti.

KAKVA JE TVOJA PORODICA?
Kada ste u vezi već dva-tri meseca, ona će očekivati da se potpuno otvorite. Iskustva. Planovi. Emocije.
Razlog zbog kog dolazi do ovoga je jednostavan – devojka želi da budete fascinantni, uzbudljivi, dubokoumni, da povežete svoje detinjstvo s budućnošću.
Odgovor. Počnite pokazivanjem porodičnih fotografija. Mogli biste da pokažete i svoje osećajne opservacije situacije tako što ćete je značajno pogledati i reći:“Tata deluje prilično izgubljeno otkad je u penziji“.

Pročitajte i  Hrani istekao rok, baciti ili ne?

MOGLI BISMO DA ŽIVIMO ZAJEDNO. ŠTA MISLIŠ?
Budite u pripravnosti kada prvi put čujete:“Muka mi je više da prelazim čitav grad s gaćicama i četkicom za zube u torbi“. Naime, nakon redovnog „Hoćemo li kod tebe ili kod mene“, ovo pitanje zajedničkog života postaje neizbežno.
Odgovor. Ako ste i sami želeli da delite stan sa svojom lepšom polovinom, organizujte selidbu i srećno. Ukoliko pak nemate takve planove, jednotavno „provucite priču“ o tome kako je zamišljate da bi život s njom bio lep – svako jutro biste se budili pored nje, viđali je kad god poželite. Ipak, naglasite da vam treba samoća, jer ste čitavog života delili prostor –  s porodicom, s cimerima i želite da neko vreme budete samostalni.

ŽELIŠ LI DUGU VEZU?
Postoje tri činjenice koje ukazuju na to da ovo pitanje vreba: devojka je definitivno od onih koje žele da budu supruge, u vezi ste duže od dve godine ili je starija od trideset godina.
Mogući uzrok ovom pitanju jeste što devojka oseća da gubi vreme svog života ni zbog čega.
Odgovor. Odgovorite joj iskreno. Nemojte je zavaravati i ona će sama odlučiti kojim putem da krene kada čuje vaše mišljenje.

ZAŠTO VIŠE NE RAZGOVARAMO?
Kada se pojavi tišina u vezi, ovo pitanje je suptilan način da kaže: „Imamo li mi o čemu da pričamo?“ Može biti znak da devojka počinje da misli da ste dosadni, a želi da je uverite da greši.
Odgovor. Bićete u iskušenju da kažete:“O čemu pričaš?“. Nemojte. Muška logika i ženska osećanja ne idu zajedno. Umesto toga,  postavljajte joj pitanja, dajte joj duge odgovore, pročitajte knjigu koju vam je preporučila i razgovarajte o njoj.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *