Vratite strast u vezu: 5 saveta kako da ponovo zapalite varnicu - Men`s Health

Vratite strast u vezu: 5 saveta kako da ponovo zapalite varnicu

Ovih 9 stvari dame najviše vole u krevetu

1. Igrajte igrice sa njom

Povećanje njenog nivoa dopamina van spavaće sobe može vam u mnogome pomoći ispod pokrivača.
“Vaš mozak ne vidi razliku između spoljašnjih nadražaja izazvanih novom situacijom i unutršnjih koji su izazvani emotivnom privlačnošću”, objašnjava doktorka Viktorija Zdrok.
“Sve što se desi van kreveta može imati jak uticaj tamo gde je najbitnije”

Najbolji način da povećate njeno lučenje seksualnih hormona jeste da zajedno učestvujete u nekom vidu takmičenja – bilo da će to biti avanturistička trka, ili “pametnovanje” u nekom kvizu, takmičenje u istom timu će unaprediti vašu komunikaciju i saradnju, dve važne osnove za seksualni uspeh.

2. Oslonite se na nostalgiju

Vraćanje na početak veze nije samo fraza. Podsećanje na prva emotivna iskustva podriva lučenje hormona noradrenalina, koji sećanjima daje “lepšu” glazuru.
“Otključaćete njenu strast i pojačati nove memorije koje stvarate”

Arhiva u mozda najbolje reaguje na čulne nadražaje – milirs, okolina, muzika, tekstura, pa čak i neki tipovi hrane – zato okrenite njen psihički retrovizor ka nekim od tih elemenata.

3. Dobro zavrnite rukave, čeka vas puno posla

Fizički kontakt, maženje i masaže podjednano dobro utiču na nju kao i psihički nadražaji. Krenite sa senzualnom masažom, od niže kičme ka ramenima i vratu. Dok vi stignete do vrha…i ona će!

4. Pustite je da ima glavnu reč

Isplati se ponekad biti njena seks igračka. Istraživanja su pokazala da žene vole da kontrolišu seks, ali joj nemojte dati da samo ona sedi “za volanom”. Malo inata može da napravi veliku razliku.

5. Postanite stranac

Menjajući sebe van spavaće sobe možete da promenite i vaš odnos sa partnerom u njoj. Kako naučnici tvrde, svi primenjujemo jednu vrstu doziranja osećanja prema partneru shodno tome koliko ga poznajemo. Sa stvaranjem šire slike o osobi s kojom smo u emotivnoj vezi, to doziranje se menja:
“Ona počinje da vas gleda drugim očima, a to izaziva stimulisanje osećaja ljubavi i požude”. Upoznavanje partnera sa vašim prijateljima je odličan korak – na taj način osoba s kojom ste će vas videti u potpuno novom svetlu, što može izazvati bujicu novih osećanja.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *