Nije sve u izgledu: Žene padaju i na ovo! - Men`s Health

Nije sve u izgledu: Žene padaju i na ovo!

Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu Evolutionary Psychology objasnilo je neke od večnih dilema kada je reč o muško-ženskoj privlačnosti.

Prvi deo testiranja obavljen je na 50 mladih osoba koje su trebale promatrati profile (fotografije i kratke video sadržaje) 100 nepoznatih osoba pa na temelju toga odlučiti koje osobe su im najprivlačnije. Rezultati su dali vrlo jasne odgovore – osobe koje su se najviše smejale i bile duhovite privukle su najviše pažnje.

Saznajte i Kako nas procenjuju?

Drugi deo istraživanja uključivao je 200 muškaraca i žena, slobodnih osoba u dobi od 20 do 30 godina. Svaka od ispitanica trebala je da provede 10 minuta sa svakim od muškaraca iz testiranja i nakon toga odlučiti koji od njih joj je najsimpatičniji i koje osobine su joj se najviše svidele.

Iako su odgovori bili vrlo različiti, stručnjaci su zaključili kako su muškarci koji su se trudili biti duhoviti, kod žena dobili najpozitivnije kritike.

Otkrijte i ŠTA SVAKA ŽENA ŽELI…

Iako u ovoj priči faktor poput fizičke privlačnosti itekako igra ulogu, zaključak istraživanja zapravo je bio vrlo jednostavan – kada muškarac pokušava ispasti duhovit, a žena na njegove pokušaje reagira iskrenim smehom, velika je verovatnost da će ga ona hteti bolje upoznati. Ako se pak oboje ugodno smeju, velika je verovatnost da će se odnos razviti u nešto više.

Izvor: zadovoljna.hr

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/

Pročitajte i  Zašto se ložimo na kuguarke?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *