Neprijatne situacije tokom seksa za oba pola - Men`s Health

Neprijatne situacije tokom seksa za oba pola

U spavaćoj sobi ne bi trebalo da bude mesta za strah među partnerima. Međutim, neke su studije pokazale da u seksu muškarci imaju česte bojazni vezane uz veličinu penisa, postizanje i održavanje erekcije, dok žene najviše brine telesni izgled. S druge strane, neki su strahovi univerzalni kod oba pola.

PODRHTAVANJE MIŠIĆA I IZNENADNI GRČEVI

Seks ja telesna aktivnost koja zahteva dobru formu. Ako ne vežbate redovno, ili ne održavate kondiciju na neki drugi način moguće je da ćete usred zahtevnije seksualne poze osetiti bol u mišićima, ili osetiti iznenadno grčenje tela. Fizička nelagoda će vas naterati da prekinete senzualno uživanje, ali i smanjiti zainteresovanost za nastavak akcije.

Mala doza nesigurnosti: Od čega muškarci i žene strahuju tokom seksa?

ZNOJENJE TELA

Seks podstiče lučenje znoja tela, i to je potpuno normalna biološka reakcija. Međutim uprkos tome, muškarci i žene strahuju da će miris i količina izlučevina odbiti partnera od daljnjeg seksualnog uživanja. Imajte na umu da bi redovne higijenske navike trebale ukloniti sve realne razloge za brigu oko vaše prirodne arome. 

KAKO VAM IZGLEDA ZADNJICA IZ TOG UGLA

Većina žena oseća neki tip neugode vezane uz telo ili njegove pojedine delove. Kad je zadnjica u pitanju, od nje nisu ‘cepljeni’ ni muškarci, koji se osećaju posebno izloženo u pozama u kojima partnerka ima pristup pozadini i anusu.

DA LI STE PRESPORI ILI PREBRZI “NA OKIDAČU”

Koordinisano postizanje orgazma u istom trenu kod dve osobe tako je retka pojava da je postala urbani mit kojeg niko ne očekuje u spavaćoj sobi. Svako ima svoj ritam, koji je dodatno uvetovan ‘hemijom’ sa partnerom i njegovom veštinom među posteljinom. Ponekad vas je strah da vam treba dugo vremena da postignete orgazma? Ne uzrujavajte se. Ona uživa u svakoj produženoj sekundi.

Pročitajte i  5 razloga za masturbaciju

Otkrijte i Zdrav seksualni život kao temelj uspešne karijere

IMATE LI PREVIŠE ILI PREMALO DLAKA NA TELU

Neke žene preferiraju dlake na muškim grudima, a drugima su one odbojne. Neki muškarci vole “prirodnu” intimnu frizuru na ženi, a drugi telo bez dlaka. Besmisleno je razbijati glavu o preferencijama vašeg partnera. Ako ste u krevetu, verovatno je sve u redu po tom pitanju. Ukoliko želite da budete sigurni – pitajte, i postignite zadovoljavajući kompromis za obe strane.

IZNENADNE TELESNE REAKCIJE

Mogućnost ispuštanja vetra ili nekakvog nelagodnog zvuka tokom seksa, oba pola baca u paralizirajuću brigu. Imajte na umu da je telo izloženo veliko fizičkom naporu i da ono proizvodi različite zvukove. Ako vam se nešto i “omakne”, nasmejte se, okrenite incident na šalu, i nastavite sa uživanjem.

Posle ovoga će vas želeti još više: 4 načina da vratite strast u vezi

ČUDNO LICE U TRENUTKU VRHUNCA

Svi se brinu kako izgledaju u trenutku postizanja vrhunca i kakve zvukove ispuštaju iz glasnica. Ne, vi niste posebni. Zaboravite na pornografske koreografije i prizore koje ste videli u art filmovima evropske kinematografije. Prepustite se uživanju.

Izvor: zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *