Sve što trebate da znate o ženskoj ejakulaciji! - Men`s Health

Sve što trebate da znate o ženskoj ejakulaciji!

Ženska ejakulacija (poznata i po terminu „squirting“) izaziva brojne dileme; jedni je smatraju samo urbanom legendom dok su drugi uvereni da je reč o fizičkoj pojavi koja se često događa tokom seksualnog odnosa i masturbacije. Odgovor naučnika glasi: ženska ejakulacija definitivno postoji.

Istraživanja su pokazala da kod žena koje tokom orgazma imaju ejakulacije, tečnost (oko 60 mililitara) dolazi iz uretre, istog mesta odakle izlazi i urin. A žene kod kojih dolazi do ove pojave, ejakuliraju nekoliko puta nedeljno.

ISTINE I ZABLUDE: O čemu one razmišljaju tokom masturbacije

Eksperti u ovom polju imaju podeljena mišljenja, dok jedni tvrde da tečnost dolazi iz skenove žlezde koja se nalazi blizu uretre drugi su mišljenja da je reč isključivo o urinu. Prema poslednjim analaizama izgleda da su obe strane u pravu.

Šta to znači? Dakle, dok kod jednog broja žena ejakulacija dolazi iz skenove žlezde, u drugom slučaju dolazi do oslobađanja razređenog urina. Često se događa da je u pitanju kombibacija oba uzroka u isto vreme.

5 stubova vrtoglavog vrhunca: Jeste li čuli za ove vrste ženskog orgazma

BROJKE

Da li sve žene ejakuliraju tokom seksa? Odgovor je ne. Istraživanja su pokazala da taj broj iznosi između 10 i 54 procenta. Ukoliko se osećate pomalo „oštećenim“ što i vi ne možete da uživate u tom iskustvu sa vašom partnerkom, nemojte previše očajavati. Naime, seksualni terapeut i seksolog Aleks Roboj smatra da je to nešto što se može naučiti.

KAKO DA POSTAKNETE STIMULACIJU?

Gotovo 80 procenata žena i 90 procenata njihovih partnera kaže da je ženska ejakulacija dobra za njihov seksualni život. Stoga, u skladu sa navedenim brojkama pospešite svoj seksualni odnos sa partnerkom tako što ćete primeniti neku od sledećih tehnika.

Pročitajte i  Uvek je vreme za seks

Stimulišite G tačku: Ejakulacija u najvećem broju slučajeva dolazi putem stimulacije G tačke. Simultanim pokretima prstima pronađite G tačku koja se nalazi približno 3 do 5 cantimetara unutar vagine i koja je na dodir okruglog sunđerastog oblika.

Pročitajte i Kako nas procenjuju?

Seks igračke: Potrebna je vrlo intenzivna stimulacija G tačke. Prsti se brzo zamore a penis često nije dovoljan, tako da je najbolja opcija vibrator. Vibratori od nerđajućeg čelika su veoma snažni i pogađaju G tačku iz različitih uglova.

Seks poze: Iskustva su pokazala da poza obrnuta kaubojka (partnerka je na vrhu okrenuta leđima vašem licu) najefikasnija kada je reč o ženskoj ejakulaciji jer dame bolje mnogo bolje da kontrolišu ugao penetracije penisa.

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *