Loše veze i zašto ostajemo u njima - Men`s Health

Loše veze i zašto ostajemo u njima

Da li je to ljubav ili samo navika? Ovo pitanje sigurno su postavili brojni muškarci koji su se našle u lošoj vezi iz koje nisu znali kako da nađu izlaz. Jedno je sigurno – ljubav ne boli i vezu koja nas čini nesretnima jednostavno bismo morali da prekinemo, ali često se dogodi da ostanemo u njoj. U nastavku proverite koji su glavni razlozi za to.

Pravi lek: Vodite ljubav nakon svađe

NEMAMO DOVOLJNO SAMOPOUZDANJA

Naša očekivanja o kvalitetu ljubavnog odnosa povezana su sa načinom na koji doživljavamo sami sebe. Osobe sa niskim samopouzdanjem koje veruju da vrede manje od partnera imaju manja očekivanja i nisko postavljene ljubavne standarde. Zbog toga su zadovoljni vezom koja realno uopšte nije zadovoljavajuća.

BOJIMO SE SAMOĆE, ALI I NOVE VEZE

Što smo duže u vezi, prekid nam teže pada. Stručnjaci kažu kako je strah od samoće još jedan od najčešćih razloga za odbijanje prekida odnosa koji nas čini nesretnim. Naviknemo se na prisustvo druge osobe u našem životu i upravo je ta navika kamen spoticanja na putu do prekida. Ljude plaši i pomisao na početak nove veze jer znaju da će teško steći poverenje u potencijalnog novog partnera zbog prethodnog lošeg iskustva.

Otkrijte i Raskidi i ono što ostane posle njih

NE SHVATAMO DA NEKO EMOTIVNO MANIPULIŠE NAMA

U trenutku kada shvate da želite da izađete iz veze, toksični ljudi upotrebiće manipulaciju kako bi vas prisilili da ipak ostanete u vezi. Magazin Psychology Today navodi kako su najčešće metode manipulacije usađivanje osećaja manje vrednosti i ponižavanje. U jednom trenutku jednostavno poverujemo manipulacijama, počinjemo da mislimo kako ne zaslužujemo bolje i da moramo biti sretni što nas sadašnji partner uopšte i želi.

Pročitajte i  Mogu li i muškarci da budu sponzoruše?

Izvor: zadovoljna.hr / Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *