5 benefita „solo akcije“ - Men`s Health

5 benefita „solo akcije“

Momci, ne bi trebalo da vas bude sramota što redovno odvajate malo vremena za se sebe. Masturbacija je veoma prijatan čin koji je ujedno i vrlo zdrava aktivnost.

„Masturbacija je važan deo zdravog seksualnog života. Potpuno je bezbedna i bezopasna. Zapravo, neki ljudi masturbaciju smatraju regularnim delom svoje lične dnevne higijene, nešto kao poput pranja zuba“, kaže Glorija Brejm, klinički seksolog.

Pogledajte i O čemu one razmišljaju dok masturbiraju?

SMANJUJE RIZIK OD NASTANKA RAKA PROSTATE

U jednoj studiji iz 2004. godine otkriveno je da muškarci koji su ejakulirali više od 21 puta u toku jednog meseca, su smanjili rizik od nastanka raka prostate za čitava 33 procenta, u poređenju sa muškarcima koji su ovu aktivnost praktikovali između četiri i sedam puta na mesečnom nivou. Jedno drugo istraživanje iz 2016. godine ustanovilo je da muškarci koji ejakuliraju 8 do 12 puta mesečno smanjuju mogućnost nastanka kancera prostate za 10 procenata.

POSTOJANIJA EREKCIJA

Kako starimo, prirodno gubimo mišićni tonus, pa čak i „tamo dole“. Redovan seks ili masturbacija vežbaju naše pelvične mišiće i tako sprečavaju erektivne disfunkcije. Masturbacija pomaže aktivaciji mekih mišića penisa kojima je potreban kiseonik kako bi protok krvi bio bolji, a samim tim i erekcija postojanija. Stručnjaci preporučuju tri do pet puta za bolje seksualne performanse muškarca.

Sve čari solo akcije: 6 razloga za masturbaciju iako ste u srećnoj vezi

BOLJE PERFORMANSE TOKOM SEKSA

“Ponekad momci prebrzo završe „posao“, naprosto zbog toga što ne treniraju dovoljno, bilo sa partnerom ili solo. „Ručni rad“ sat vremena pre dejta pomoćiće vam da budete opušteniji i da imate više kontrole nad situacijom“, dodaje Brejm. Vežbajte tako što ćete meriti vreme koje vam je potrebno da dostignete orgazam. Ukoliko vam uobičajno treba dva minuta, naredni put usporite ritam tako da dobacite do tri minuta. Uz ovaj trening većina muškaraca može da udvostruči vreme koje im je potrebno da dostignu vrhunac.

Pročitajte i  Da li i vaša visina ometa vaš ljubavni život?

JAČA IMUNITET

Ejakulacijom povećavamo nivo hormona kortizola. Upravo kortizol koji ima lošu reputaciju kao hormon stresa, a u manjim dozama unapređuje naš imunološki sistem. Plus, jedna studija iz 2004. godine je pokazala da se povećava broj belih krvnih zrnaca 45 minuta nakon solo orgazma.

Korišćenje vijagre za zabavu? Evo zašto to nije dobra ideja!

POPRAVLJA RASPOLOŽENJE

Masturbacija oslobađa neurohemikalije poput dopamina i oksitocina koji aktiviraju osećaj zadovoljstva i sreće u našem mozgu. Orgazam je najveća eksplozija dopamina koja je dostupna prirodnim putem.

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *