Žene su sve češće biseksualne! Evo i razloga za to - Men`s Health

Žene su sve češće biseksualne! Evo i razloga za to

Psiholog Satoši Kanazava veruje da je evolucija doprinela tome da žene budu otvorenije ka intimnim odnosima sa oba pola. Takođe dodaje da seksualna fluidnost (pojava promene seksualne orjentacije) doprinosi smanjenju tenzija i konflikata između partnera u poligamnim brakovima.

Studija objavljena u stručnom magazinu Biological Reviews, otkrila je brojne razlike kod muške i ženske seksualnosti.

Pogledajte i Zanimljivo otkriće o ženskoj (bi)seksualnosti

Profesor Kanazava sa Londonske škole za ekonomiju i političke nauke ima teoriju da žene imaju drugačiji odnos prema seksualnoj orijentaciji u odnosu na suprotni pol.

“U ne malom broju slučajeva seksualna privlačnost kod žena zavisi od partnerovih kvaliteta, njihovog reproduktivnog statusa i drugih okolnosti”, dodaje Kamazava.

Eksperti su skupljali podatke u preiodu od deset godina stavljajući fokus na seksualnu orijentaciju amerikanaca, grupišući ih u različite kategorije.

Nova dimenzija zadovoljstva: Kako pronaći idealnu osobu za trojku?

Učesnici sveobuhvatnih studija su bili upitani da se svrstaju u jednu od pet kategorija: 100 procenata strejt, uglavnom strejt, biseksualni, uglavnom gej i 100 procenata gej. Analizirajući dobijene rezultate istraživači su uporedili koliko su muškarci i žene fleksibilni kada je reč o seksualnoj privlačnosti.

Nakon što je ustanovljeno da su žene seksualno fluidnije, stručnjaci su započeli debatu vezanu za ovu temu. Kanazava veruje da su žene vremenom morale da evoluiraju kako bi se suočile sa iskustvom muškaraca koji imaju više od jednog partnera.

Saznajte i 10 neobičnih načina da svoj seksualni život učinite još uzbudljivijim

„Mišljenja sam da neobavezan seks u slučaju žena sa drugim ženama im pomaže da se lakše reše tenzija u vezi sa svojim muškim partnerima i dodatno probude svoju žensku seksualnu stranu. Tako se došlo do pretpostavke da su žene tokom vremena seksualnu fluidnost možda razvile kao vid adaptacije da bi bile jednakije snažnijem polu”, dodaje poznati profesor.

Pročitajte i  Šta li misli?

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *