Da li ste spremni za otvorenu vezu? - Men`s Health

Da li ste spremni za otvorenu vezu?

Ipak, ovakvi odnosi umeju da budu komplikovani, a zbog pritiska da se stigne na sve strane i da niko ništa ne posumnja, mnogi muškarci upadaju u klopku i pribegavaju lažima. A jedna laž, znamo, vodi ka drugoj, druga ka trećoj i na kraju se vrtite u začaranom krugu, ne sećate se kome ste šta rekli i čekate da se čitav vaš ljubavni(čki) svet sruši uz prasak, pri čemu ostajete bez ijedne od dama koje ste lagali – potpuno sami.

Kako, dakle, održavati veze s više žena, i to bez laganja?!

Lako, kaže Nik Savoj, stručnjak za veze. On otkriva da muškarac može da bude dečko, ljubavnik, partner dvema, trima devojkama, a da pri tome ne bude proglašen prevarantom i lažljivcem.

Saznajte i 4 pitanja na koja iskreno morate da odgovorite pre nego što se pomirite s bivšom

NIKADA, NIKADA NEMOJTE LAGATI!

Ovaj savet nije važan (samo) zbog svoje moralne strane, napominje Savoj. Naime, većina žena ume da „namiriše“ prevaru, a uz to ćete biti sve zbunjeniji što više laži zapamtite i opsesivno razmišljate o njima kako se nikada ne biste odali. Takođe, ženama se više dopadaju otvoreni i iskreni muškarci, čak i ukoliko od njih ne čuju ono što žele. Dakle, ako je seks sve što od nje želite, recite joj to otvoreno (možda će pristati), umesto da je obmanjujete.

POTRAŽITE „PRAVU“

Veliki broj žena ne želi da bude u vezi s muškarcem koji, pored nje, viđa još nekoliko devojaka. Ipak, postoje i one koje nemaju ništa protiv otvorenih veza. Zato potražite žene otvorenog uma, a Savoj preporučuje da to budu devojke koje su ili previše mlade ili previše zrele da bi želele isključivo miran porodični život. Ovakve dame su samopouzdane i neće vaše druge dame smatrati supranicama.

POŠTOVANjE IZNAD SVEGA

Najveća greška koju muškarac koji održava veze s više devojaka može da napravi jeste da pokuša da svakoj od njih posveti podjednako pažnje. Naime, svaka veza je drugačija, svaki odnos je poseban, a potpuno je prirodno da vam neko prija manje, a neko više. Ipak, važno je da poštujete ženu s kojom provodite vreme i da, koliko god ona otvorena bila, ne kažete joj da mora da ode jer je „ušla u termin“ drugoj devojci.

Pročitajte i  10 trikova za povećanje penisa

Pogledajte i Ovako nam šalju signale da im se sviđamo

NAJPRE NAGOVESTITE

Nikako ne treba bez ustručavanja govoriti o otvorenim vezama ukoliko ona sama ne pita. Zato je važno na vreme nagovestiti partnerki da je upravo takav odnos ono što je vama potrebno. Recimo, možete joj opisati anegdotu s nekog od svojih sastanaka iz prošlosti, a potom „nehajno“ pomenuti da ste s pomenutom devojkom bili u otvorenoj vezi. Ona će nakon toga svakako razmisliti o takvoj vrsti odnosa – možda će vam otvoreno reći da joj se takve veze dopadaju, a možda će biti užasnuta. Važno je da budete iskreno kada se razgovor o tome što želite povede.

REŠITE SE LjUBOMORE

Imajte na umu da nijedna devojka neće pristati da vas deli s još jednom (dvema, trima…) ženom ukoliko se vi niste složili s tim da se ona viđa s drugim muškarcima. Čak i ako ona ne oseća potrebu za drugim muškarcem, neće smatrati vašu nagodbu poštenom. Zato zaboravite na ljubomoru i nemojte je zamišljati u zagrljaju drugog, već uživajte sa svojom devojkom onda kada ste zajedno, jer vi ste taj koji je kreator čitavog plana!

Otkrijte i Vreme je za seks terapiju

DONESITE PRAVILA

Ne smete pretpostaviti da oboje imate ista očekivanja. Za nju otvorena veza može da podrazumeva samo poljubac s drugima, dok je seks u potpunosti zabranjen, a seksualni kontakt s drugima je ono što vi želite u otvorenoj vezi. Zbog toga je neophodno dogovoriti se o granicama do kojih ćete ići, o tome šta ćete govoriti jedno drugom, a šta ne i koliko često ćete stupati u veze s drugima.

Foto: Shutterstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *