Mitovi o vinu - Men`s Health

Mitovi o vinu

BELO VINO JE LETNJE OSVEŽENJE, CRVENO JE REZERVISANO ZA HLADNE DANE

Istinski poznavaoci i ljubitelji u vinu traže nešto više od osveženja… Tražimo savršenstvo ukusa sa pravim odabirom uz pravu hranu. Stekovi, piletina i kobasice na roštilju? Da, uz to možete piti belo vino, ali roštiljanje na otvorenom od proleća do jeseni iznad svega traži ukus crvenog vina.

Pročitajte i 3 razloga da odmah popijete čašu vina

CRVENA VINA BI TREBALO DA “ODLEŽE”

Bez sumnje su neka od najbolje odležanih vina na svetu upravo crvena vina. Ali to je gladanje iz pogrešnog ugla. Zapravo mali procenat crvenih vina postaje bolji sa vremenom. Naravno, ona se sva menjaju sa vremenom, od tamno ljubičasto postaju svetla braon. Ali da li su bolja kada im prođe mlada tamno ljubičasta faza? Mnoga nisu. To je trenutak kada stručnost izlazi na videlo: dobar prodavac vina bi trebalo da bude u mogućnosti da vam kaže šta je vredno pića, nakon što prođe 1-2 godina.

Otkrijte i Trikovi za bolji ukus vina

CRVENO VINO JE SIREVIMA BAŠ IDEALAN PARTNER

Ne, ne i ne. Crveno vino je često loša vest (loš izbor) za sireve, naročito za mekane ili sireve koji se tope. Crvena vina mogu da potisnu sama punjenja ovih sireva, i onda oni mogu postati bezukusni ili čak grubi. Bolje je probati bela vina bez sireve… i slatka vina (belo kao Rizling kasnije berbe, ili crveno kao Port) su obično najbolja od svih!

Pročitajte i  Kivijem protiv depresije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *