Hrana koja telu prija: Pečena juneća rebra sa biberom - Men`s Health

Hrana koja telu prija: Pečena juneća rebra sa biberom

SASTOJCI

  • juneća rebra (oko 7 kilograma)
  • maslinovo ulje
  • morska so
  • sveže mrvljeni biber

Recept za omiljenu hranu: Kako da napravite najsočnije ćevape?

PRIPREMA

Kako bi meso bilo ujednačeno pečeno, izvadite meso iz frižidera 2 sata pre pripremanja. Stavite rebra na rešetku za pečenje ispod koje je papir za pečenje. Poslednjih 30 minuta pre pripremanja jela, stavite ventilator ispred mesa i uključite ga kako biste osušili dobro meso i poboljšali karmelizaciju.

Zagrejte rernu na 230 stepeni. Namažite meso blago maslinovim uljem, pa ga izdašno natrljajte solju i biberom. Stavite ga na rešetku i onda u rernu. Pecite dok ne porumeni spolja, oko 20 minuta. Smanjite temperaturu na 135 stepeni i nastavite sa pečenjem dok digitalni termometar uboden u sredinu ne očita temperaturu od 60 stepeni, oko 2 sata.

Izvor zdravlja: Crveno meso kao sastavni deo izbalansirane ishrane

Izvadite meso i ostavite ga da se odmori na sobnoj temperaturi, oko 45 minuta. Servirajte sa pečenim krompirom i jednostavnom salatom.

 

Pročitajte i  Bombastični bombardino: Piće koje vas ne ostavlja ravnodušnim
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *