Prolećnji specijalitet: Ljuta piletina sa mangom - Men`s Health

Prolećnji specijalitet: Ljuta piletina sa mangom

SASTOJCI

  • 500 grama pilećih bataka, bez kostiju i kože, isečenih na komade
  • 1 kašika gustina
  • 1 kašika soja sosa
  • 1/2 kašike susamovog ulja
  • 1/2 kašike kikiriki ulja
  • 1 crveni luk, iseckan
  • 1 kašika rendanog đumbira
  • 2 kašike graška šećerca ili mlade boranije
  • 1 mango, oljušten i iseckan
  • 1 kašika čili sosa
  • crni biber po ukusu

Ukusan proteinski ručak: Piletina u sosu od pečuraka

PRIPREMA

MINUTA 0-12

Marinirajte je

Izmešajte piletinu, gustin, soja sos, i susamovo ulje. Ostavite da odstoji oko 10 minuta, kako bi meso upilo ukuse.

MINUTA 12-17

Propržite povrće

U voku ili velikom tiganju, zagrejte kikiriki ulje, pa dodajte luk i đumbir. Pržite oko 2 minuta, a zatim dodajte grašak šećerac ili zelenu mladu boraniju. Pržite jedan minut. Dodajte piletinu sa marinadom i pržite dok ne počne da “hvata” za dno voka, oko 2 minuta.

NAHRANITE MIŠIĆE: 3 najbolje obroka posle treninga

MINUT 17-19

Završite pripremanje jela

Dodajte mango, ćili sos i biber. Pržite dok piletina ne bude skuvana, a mango ne postane kremast- još oko 1 minut. Servirajte sa integralnim pirinčem. Za 4 osobe.

NUTRITIVNA VREDNOST

Kalorija: 361

Proteini: 31 gram

Ugljeni hidrati: 20 grama

Masti: 16 grama

Natrijum: 407 miligrama

Otkrijte i Sendvič za trbušnjake!

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Recept dana: Ramstek sa palentom
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *