Omiljene grickalice sa drugačijim ukusom - Men`s Health

Omiljene grickalice sa drugačijim ukusom

Ako volite ovu grickalicu, da biste sačuvali dobra svojstva, tokom pripreme, smanjite količinu masnoća i soli. Svakako izbegavajte pakovane i začinjene kokice, a pogotovo one za mikrotalasnu rernu.

ITALIJANSKE KOKICE

Malo devičanskog maslinovog ulja, belog luka i bosiljka poprskajte po gotovim kokicama.

Pročitajte i Šta da grickamo dok gledamo utakmicu?

PIZZA KOKICE

U blenderu izmešajte u pastu nekoliko sušenih paradajza, malo putera i belog luka. Kada su kokice gotove, još vruće ih uvaljajte u pastu, dodajte origano, rendan parmezan i malo soli. Ova grickalica ima puno manje kalorija nego pizza.

JAPANSKE KOKICE S WASABIJEM

U kašičici putera istopite malo wasabi paste i prelijte preko blago posoljenih kokica.

CHILI KOKICE

Kašičica putera, prstohvat soli, malo bibera i chilija – pravo meksičko iskustvo.

ZGODNO TELO BEZ MASNIH NASLAGA: 10 namirnica koje bi trebalo češće da jedete

ČOKO KOKICE

Kokice prelijte sa kašičicom kokosovog ulja koje ste prethodno zagrejali i u njega ubacili komadiće tamne čokolade. Ako ih želite da ih zasladite dodajte steviju.

CIMET

Kokice prelijte sa kašičicom istopljenog putera i zatim im dodajte dve kašičice šećera u koji ste prethodno umešali kašičicu cimeta. Cimet sadrži visoke količine antioksidansa i fenola, i pomaže u mršavljenju.

VANILA I BADEM

Dve velike kašike kokosovog ulja, dve velike urme, jedna kašičica ekstrakta vanile, jednu kašika badema i kašika vode. Sve sameljite u blenderu pa u velikoj posudi izmešajte s tek pečenim kokicama. Kokice premestite u široku posudu za pečenje i pecite u pećnici desetak minuta. Svaka dva minuta ih promešajte. Ove kokice možete ohlađene čuvati u zatvorenoj posudi.

Ukusno i zdravo: 13 razloga da češće jedete kukuruz

KARAMEL KOKICE

Vruće kokice prelijte s toplom mešavinom od pola šoljice meda i četvrtine šoljice kikiriki maslaca. Smesa mora biti tečna…

Pročitajte i  Gledajte u budućnost

LJUTO-SLATKO IZNENAĐENJE

Kokice poprskajte istopljenim puterom, malo cimeta, kajenskog bibera i nezaslađenog kakao praha.

Izvor: magično bilje

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *