Superhrana za današnjeg ratnika - Men`s Health

Superhrana za današnjeg ratnika

IZDRŽLJIV POPUT AZTEKA

Prehrambeno oružje Pre odlaska u borbu na stolu astečkih ratnika obavezno su se nalazili: čija seme, kinoa i amarant. Ove namirnice obezbeđuju veliku izdržljivost i daju veliku snagu.

Zašto su pobeđivali Semenke čia imaju isti efekat kao i energetski napici, ali su bogate i omega-3 kiselinama i antioksidansima, zahvaljujući čemu pospešuju moždane funkcije. Kinoa je važan izvor proteina, dok amarant zbog visokog sadržaja bitnih aminokiselina ima hranljivu vrednost jednaku mesu.

Vaš recept za uspeh Sve tri namirnice prokuvajte 10 minuta, i kombinujte ih sa salatom. Ovaj obrok pojedite sat vremena pre treninga.

Najbolje za: trčanje na duge staze

JEDITE KAO VIKING: Moćno telo i um uz pomoć nordijske ishrane

MIŠIĆAVI KAO GLADIJATOR

Prehrambeno oružje Svako bi pomislio da je ishrana svakog rimskog gladijatora bila prebogata velikim količinama mesa. Današnja istraživanja pokazala su da se najveći deo njihove ishrane bazirao na žitaricama i to posebno ječmu. Ječam im je stvarao neophodno potkožno masno tkivo koje ih je štitilo od povrede i oštećenja nerava.

Zašto su pobeđivali Ječam ima velike nutritivne vrednosti kao izvor energije, a podstiče i proizvodnju vitamina K, važnog za zdravo zgrušavanje krvi.

Vaš recept za uspeh Možete ga dodati u supu ili staviti u vodu pre ponoći, ujutro procediti, dodati seckanu šargarepu, praziluk i celer, pa sve skuvati dok se na napravi kremasta čorba.

Najbolje za: ragbi i američki fudbal

Pogledajte i 21 namirnica sa super moćima!

SNAŽNI KAO VIKING

Prehrambeno oružje Za svoju brutalnu snagu Vikinzi su mogli zahvaliti ishrani baziranoj na kelju i haringama. Elektroliti iz te kombinacije poboljšavaju provodljivost mišića.

Zašto su pobeđivali Savršena kombinacija ribe bogate masnoćama, kalcijumom, gvožđem, kao i kalijumom iz kelja omogućava vam da budete jaki i vitki u isto vreme.

Pročitajte i  Napitak od koga će se kilogrami sami istopiti

Vaš recept za uspeh Skuvajte na pari haringe i kelj i prelijte vinskim sirćetom koje će ubrzati apsorpciju vitamina i elektrolita u vaš organizam.

Najbolje za: triatlon

Snaga ratnika: Treniraj kao pravi Viking!

JAK KAO NORMANSKI VITEZ

Prehrambeno oružje Zečetina bogata belančevinama davala je vitezovima eksplozivnu snagu koja im je bila više nego potrebna za teške mačeve i buzdovane.

Zašto su pobeđivali S obzirom na veliki broj predatora, zečevi nisu mogli sebi da dozvole slojeve sala. Njihovo meso je krto i veliki je izvor vitamina B12.

Vaš recept za uspeh Zečetinu možete spremiti kao piletinu i uz nju možete jesti hleb od pšeničnih klica. Cink iz pšeničnih klica oporavlja oštećeno tkivo, dok kalcijum i gvožđe ubrzavaju apsorpciju vitamina B12.

Najbolje za: dizanje tegova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *