Ishrana

  Šta da grickamo dok gledamo utakmicu?

  0 13.02.2018.

  Večita dilema svih momaka u kojima se prepliće želja da budu fit i želja da ostanu zavaljeni na kauču sa ekipom i grickaju sve i svašta. Evo nekoliko predloga koji će vam pomoći da, ako se ne suzdržite, a onda barem prepolovite broj bespotrebnih kalorija koje biste inače uneli tokom napete i neizvesne tekme.

   

  KOKICE

  Sećate li se one reklame koja je glasila "Kokice goje"! i vaše devojke koja je u tom trenutku ljutito vrtela glavom tvrdeći da je to gnusna laž? Pa, ispostavilo se da je možda u pravu. Na 100 grama kokica unećete samo 4 grama masti. Ipak, ako izbegavate ugljene hidrate, izbegnite i kokice jer ih 100 grama sadrži čak 72 odsto, a samo 13 odsto proteina. Sve to ima oko 380 kalorija. Naravno, bez preliva poput putera, sira ili karamele.

  Uživajte u najzdravijim namirnicama: 14 idealnih užina za putovanje

  PERECE

  Imaju nešto manje kalorija (470 na 100 grama), malo masti (12 grama), ali zato još i manje proteina (8,5 grama). Međutim, obiluju ugljenim hidratima, slično kao i kokice- oko 70 grama. Ipak, za one koji izbegavaju masnoće, perece nisu loš izbor.

  KIKIRIKI

  Prava pravcata kalorijska bomba koja, ako je u pitanju prženi kikiriki, ima preko 600 kalorija u 100 grama. Manje bolna varijanta je pečeni, kod koga se kalorije smanjuju na "neznatnih" 590. U svakom slučaju, ova količina ima 27 grama proteina, 47 grama masti i 20 grama ugljenih hidrata.

  Omiljene grickalice: Trik za najukusnije kokice ikad!

  ČIPS

  Ima oko 570 kalorija na 100 grama, samo 5 grama proteina, ali i do 40 grama masti i 50 grama ugljenih hidrata. Kada već sve to znate, razmislite da li vam je možda bolja opcija čips koji je pečen umesto pržen ili onaj koji barem sadrži manju količinu masti, a samim tim i kalorija?

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajIshrana