Zdravo jutro! - Men`s Health

Zdravo jutro!

PROTEINI#1

Proteini obezbeđuju amino kiseline koje su neophodne mišićima pri oporavku. Uz jogurt popijte i flašu vode: proteini iz jogurta pomažu crevima u apsorbciji vode, što pozitivno deluje na hidrataciju, savetuje Keri Gans nutricionista iz Njujorka.

Recite NE toksinima: Prirodni lek za čišćenje organizma

VITAMINI#2

Oko 220 grama jogurta sadrži 1,4 mikrograma vitamina, što je 60 odsto dnevne preporučene doze za žene, na primer. Jogurt takođe sadrži i vitamin B12 čiji je zadatak da čuva crvena krvna zrnca i pomaže u očuvanju zdravlja nervnog sistema.

KALCIJUM#3

“Unošenjem jogurta u organizam unosimo kalcijum koji signalizuje izlučivanje manje hormona kortizola, što olakšava mršavljanje, dok amino kiseline pomažu u sagorevanju masnih naslaga”, kaže Majkl Cemer, profesor i autor studije Univerziteta Tenesi u Noksvilu.

Najbrži smoothie na svetu: Savršena užina koja vraća snagu i jača organizam

KAKO MOŽETE POBOLJŠATI UKUS JOGURTA?

Godži bobice

Ove suve bobice imaju visok sadržaj antioksidanata i vitamina A, C i E. Izaberite bobice bez dodatog šećera i obogatite svoj jogurt. Pre uzimanja ovih bobica se konsultujte s lekarom, jer ih ne treba kombinovati s antikoagulansima.

Muskatni oraščić i cimet

Bilo da ih stavljate u običan ili grčki jogurt, muskatni oraščić i vciemt će dati posebnu aromu. Međutim, ovi začini su i veoma zdravi – imaju antiupalno dejstvo, smanjuju krvni pritisak, stabilizuju nivo šećera u krvi, pomažu varenj i imaju antigljivično dejstvo.

Pobedite pospanost: 8 brzih užina koje odmah podižu energiju

Semenke bundeve

Ovo seme sadrži cink, magnezijum, vlakna, omega 3 masne kiseline i proteine. Slane ili ne, ove ukusne semenke će dati posebnu draž vašem jogurtu.

Pistaći

Želite da smršate? Jedite više pistaća, ili ih dodajte u jogurt. Ovi plodovi vas mogu duže držati sitima. Pored toga, sadrže i antioksidante i imaju antiupalna dejstva.

Pročitajte i  Veganski gurmanluci: Kašica od banane i konoplje
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *