Ishrana

  Zdravo jutro!

  0 08.02.2018.

  Doručak je najvažniji obrok u toku dana, a ako jedete namirnice koje ne podižu nivo šećera u krvi, telo bolje sagoreva masti tokom treninga i nekoliko sati kasnije. Jogurt je upravo jedna od tih namirnica, stoga pogledajte zašto je koristan za naše zdravlje.

   

  PROTEINI#1

  Proteini obezbeđuju amino kiseline koje su neophodne mišićima pri oporavku. Uz jogurt popijte i flašu vode: proteini iz jogurta pomažu crevima u apsorbciji vode, što pozitivno deluje na hidrataciju, savetuje Keri Gans nutricionista iz Njujorka.

  Recite NE toksinima: Prirodni lek za čišćenje organizma

  VITAMINI#2

  Oko 220 grama jogurta sadrži 1,4 mikrograma vitamina, što je 60 odsto dnevne preporučene doze za žene, na primer. Jogurt takođe sadrži i vitamin B12 čiji je zadatak da čuva crvena krvna zrnca i pomaže u očuvanju zdravlja nervnog sistema.

  KALCIJUM#3

  "Unošenjem jogurta u organizam unosimo kalcijum koji signalizuje izlučivanje manje hormona kortizola, što olakšava mršavljanje, dok amino kiseline pomažu u sagorevanju masnih naslaga", kaže Majkl Cemer, profesor i autor studije Univerziteta Tenesi u Noksvilu.

  Najbrži smoothie na svetu: Savršena užina koja vraća snagu i jača organizam

  KAKO MOŽETE POBOLJŠATI UKUS JOGURTA?

  Godži bobice

  Ove suve bobice imaju visok sadržaj antioksidanata i vitamina A, C i E. Izaberite bobice bez dodatog šećera i obogatite svoj jogurt. Pre uzimanja ovih bobica se konsultujte s lekarom, jer ih ne treba kombinovati s antikoagulansima.

  Muskatni oraščić i cimet

  Bilo da ih stavljate u običan ili grčki jogurt, muskatni oraščić i vciemt će dati posebnu aromu. Međutim, ovi začini su i veoma zdravi - imaju antiupalno dejstvo, smanjuju krvni pritisak, stabilizuju nivo šećera u krvi, pomažu varenj i imaju antigljivično dejstvo.

  Pobedite pospanost: 8 brzih užina koje odmah podižu energiju

  Semenke bundeve

  Ovo seme sadrži cink, magnezijum, vlakna, omega 3 masne kiseline i proteine. Slane ili ne, ove ukusne semenke će dati posebnu draž vašem jogurtu.

  Pistaći

  Želite da smršate? Jedite više pistaća, ili ih dodajte u jogurt. Ovi plodovi vas mogu duže držati sitima. Pored toga, sadrže i antioksidante i imaju antiupalna dejstva.

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajIshrana