Trikovi za bolji ukus vina - Men`s Health

Trikovi za bolji ukus vina

PROCEDITE

Dekantacija je proces u kome se vino odvaja od taloga, koji iskusni hedonisti smatraju neodoljivim delom vinskog iskustva. Srećom po nas somelijere amatere, može se obaviti i pomoću obične cediljke za čaj koju svako ima u kući.

Vino zdravlje čuva: Jedna čaša dnevno za zdrav život

IZBLENDIRAJTE

Već smo pisali kako ekspresna dekantacija koju može da sprovede i standardni kućni blender značajno popravlja ukus vina. Blendirajte na najjače 30 do 60 sekundi i odmah poslužite.

PROMUĆKAJTE

Uzmite bocu u ruke, otvorite je i sipajte oko 30 ml u čašu. Zatim zatvorite flašu i dobro je protresite oko pet sekundi. Kada mehurići nestanu, poslužite vino.

Savršen miks: 5 pravila za kombinovanje hrane i vina

ZAVRTITE

Verovatno ste primetili da pravi poznavaoci zavrte vino u čaši pre nego što ga probaju. To nije neki zastareli ritual, somelijeri se kunu da se ukus vina zaista može poboljšati nakon 30 sekundi vrtenja u čaši, jer kiseonik meša sa vinom čime se ublažuju tanini i obogaćuje aroma.

Pročitajte i  Doručak najuspešnijih ljudi na svetu
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *