Više hrane, manje kila! - Men`s Health

Više hrane, manje kila!

Kako da se odupremo sočnim, zašećerenim, previše masnim obrocima koji iako nezdravi, imaju moć da nas pokolebaju i u najjačoj odluci da konačno dobijemo te pločice na stomaku? Kao prvo, takve obroke nikada ne treba jesti u restoranima, jer njihovi kuvari sigurno ne misle na našu liniju, već na to kako da nas nateraju da se ponovo kao “narkomani”, vraćamo po svoju dozu nezdravih kalorija. Najbolje je da “kalorijski sumnjiva” jela pripremimo sami kod kuće i tako kontrolišemo ceo postupak, tokom kojeg ćemo korigovati recept i jelo učiniti zdravijim. Poslušajte naše savete i moći ćete da uživate u omiljenim jelima, a da se ne ugojite!

REZANCI & SIROM

Svi volimo kada nam se u tanjiru topi sočan kačkavalj ili neki drugi punomasni sir, pa još ako je u kombinaciji sa rezancima.Problem je što u mnogim restoranima, naročito brze hrane, ne služe kvalitetnu hranu i često nabavljaju jeftinije zamene za prave namirnice. Zato je najbolje da ovaj specijalitet pripremite sami.

Pogledajte i Brzi burito za više mišića!

Šta treba ispraviti?

Mnogi restorani ne kačkavalj, nego blago rečeno “supstance” napravljene od margarina koje su mnogo jeftinije, koje su mnogo jeftinije a nisu ni videle mleka. Umesto toga, pripremite starinski bešamel i dodajte pravi čedar i mocarela sir. Na kraju sve pospite parmezanom i prezlama, pa zapecite da hrska.

MAKARONI I SIR

Sastojci:

  • 2 šolje makarona ili fusilija
  • 2 kašike maslaca
  • 2 kašike brašna
  • 2 šolje mleka
  • 1 šolja rendanog čedara
  • 1/2 šolje rendane mocarele
  • 1/4 šolje kiselog mleka
  • 1/2 šolje krupnih prezli
  • 1/4 šolje rendanog parmezana
  • biber po ukusu

Plan za brže mršavljenje: Ovako izgleda idealna satnica obroka

Priprema

Skuvajte pastu po uputstvu sa pakovanja, da bude al dente. Ocedite je. Potom yagrejte maslac na umerenoj vatri. Dodajte brašno i pržite 1 minut, stalno mešajući. Polako umešajte mleko dok se ne zgusne, oko 5 minuta. Dodajte čedar i mocarelu da se sirevi rastope. Smanjite vatru, dodajte kiselo mleko i pastu, pa sve izmešajte. Uključite rernu da peče odozgo. Sipajte jelo u posudu za pečenje pa pospite prezlama i parmezanom. Pobiberite. Stavite da se zapeče u rerni, na oko 5 minuta. Jelo treba da ima hrskavu koricu odozgo, a da bude sočno iznutra.

Pročitajte i  Sjajne vesti: Pravilo “pet sekundi” je potvrđeno

Kalorije: 595

Masti: 28 grama

Natrijum: 462 miligrama

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *