Hazard lošeg kuvanja - Men`s Health

Hazard lošeg kuvanja

Koliko smo puta čuli savet: uzmite piletinu uz bareno povrće, jer nije korišćeno ulje uopšte, onda mora da je zdravo. Međutim, nije sve baš tako… Barenjem povrća se izvlače nutriensi, tvrdi jedna skoro sprovedena britanska studija.

ISTRAŽIVANJE
Naučnici su pripremali brokoli i karfiol koristeći različite metode i onda testirali pripremljenu hranu na glukoinolate – biljni sastojak koji može da pomogne u prevenciji kancera. Dok spremanje na pari, prženje i pripremanje u mikrotalasnoj peći ne utiče na ovaj sastojak, ključanje smanjuje sadržaj glukoinolata za 90 odsto.

GDE SE GUBE NUTRITIJENTI?
Topla voda oštećuje ćelije povrća, omogućavajući odliv nutrienasa.

Pročitajte i  MAGIJA INDIJSKE HRANE: Pileći kari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *