Hrskava krmenadla Milanesa - Men`s Health

Hrskava krmenadla Milanesa

SASTOJCI:

  • 2 veća jajeta
  • 2 paradajza, prepolovljena
  • 4 čena belog luka, iseckana
  • so i biber
  • 4 krmenadle sa koskom (150-200 grama svaka) izlupane do debljine od oko 0,5 cm
  • 1 šolja brašna
  • 2 šolje oštrih prezli
  • supena kašika maslinovog ulja
  • rukola
  • 1 limun

Ručak posle treninga: Proteinska bomba za šampione

PRIPREMA

Zagrejte rernu na 180 stepeni celzijusa. U blenderu kratko pomešajte jaja, paradajz, beli luk pola šolje hladne vode, malo soli i bibera. Začinite krmenadle solju i biberom. Stavite brašno, mešavinu s jajima i prezle u tri zasebne plitke posude. Uvaljajte svaku krmenadlu u brašno, zatim u jaja pa u prezlu, pritiskajući ih da što bolje prionu.

U tiganj dovoljno velik da u njega stanu dve krmenadle zagrejte dve supene kašike ulja na srednje jakoj vatri dok ulje ne “zatreperi”. Stavite dve krmenadle u tiganj a potom smanjite vatru na srednju jačinu. Pržite dok donja strana ne postane zlatnosmeđa, oko 2 minuta. Prebacite ih na pleh i pecite ih dok ne budu sasvim pečene, oko 5 minuta. Stavite svaku na podlogu od rukole, dodajte nekoliko kapi limuna i poslužite.

MH RUČAK: Svinjski kotlet sa breskvom i maslacem

Pročitajte i  Napravite puter od kikirikija od samo tri sastojka
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *