Jagnjeći kotleti u marinadi

SASTOJCI
- 8 mladica majčine dušice
- 8 grančica ruzmarina
- 8 čenova luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašičice bibera
- 8 svežih jagnjećih kotleta
- so i limunov sok
BEZ NJIH NE RAZMIŠLJAJTE O MIŠIĆIMA: 66 najzdravijih namirnica (rangiranih prema sadržaju proteina)
PRIPREMA
Grančice ruzmarina i majčine dušice smrvite ravnim delom noža i sve stavite u veću staklenu posudu sa maslinovim uljem i biberom. Dodajte jagnjeće kotlete a zatim sve prekrijte folijom i stavite u frižider na najmanje sat i po vremena. Izvadite meso iz frižidera pola sata pre termičke obrade.
Zagrejte rernu na 200 stepeni celzijusa, a potom ostružite marinadu sa mesa i dodajte so. Meso tretirajte na srednjoj vatri tako što ćete na svaka tri minuta okretati kotlete. Nakon zadatog vremena izvadite meso iz rerne i prebacite ga u tiganj i zapecite ga sa obe strane ukupno u vremenu između 5 i 8 minuta. Izvadite meso na dasku za sečenje i ostavite ga da odstoji 8 minuta. Isecite meso na kriške i poslužite ga. Prijatno!
Nahranite mišiće: Jagnjetina i govedina sa krompirima
NUTRITIVNA VREDNOST
Kalorije: 220
Masti: 15 grama
Ugljeni hidrati: 2 grama
Natrijum: 126 miligrama