Za krizne dane bez slatkog: Proteinski čokoladni puding - Men`s Health

Za krizne dane bez slatkog: Proteinski čokoladni puding

Prvi dani ovako rigorozne prehrane, poput keto dijete, jako je teško “preživeti” bez slatkog. Telo je naviklo da ćemo ga nagraditi barem sa jednom čokoladicom na dan, međutim u ovom slučaju, telu smo zabranili i to malo slatko zadovoljstvo. Kako bi što lakše prebrodili ove prve krizne dane, kada ste ljuti na same sebe i toliko nervozni iz nepoznatog razloga, potrebno je nekako nadomestiti želju za slatkim i zavarati telo i mozak.

Za lenje muškarce: Napravite zdravu poslasticu za 10 minuta

Naime, ovo nije puding kakav ste do sada jeli, ukusni, kremasti, topli i hladni… ovo je najjednostavniji čokoladni puding napravljen od nemasnog sira. Bez brige, znamo da vam je dosta i posnog sira, ali ovo kad probate, ostat ćete oduševljeni. Pre svega ovo je toliko jednostavno da će vam biti žao što se ranije niste setili da ovo napravite.

SASTOJCI

  • 0,5 kg nemasnog sira
  • 1 dcl vode
  • 3 merice whey proteina od čokolade

dodatni sastojci za raznolike ukuse:

  • šaka brusnica za slađi ukus
  • komadići crne čokolade
  • sveže voće: malina, borovnica, jagoda, naranča

ZA VELIKE MIŠIĆE: Proteinski šejk od tri sastojka (VIDEO)

PRIPREMA

Pomešajte nemasni sir i vodu, i pritom dodajte whey protein od čokolade. Za kraj pripreme – ukoliko volite grickajuća iznenađenja u pudingu slobodno u smesu dodajte komadiće crne čokolade ili brusnice. Ostavite smesu u frižideru barem pola sata kako bi se brusnice omekšale i pustile svoj slatko-kiselkasti ukus. Čokoladni proteinski puding takođe možete ukrasiti sa svežim voćem poput malina, borovnica, jagoda ili komadićima pomorandže.

Izvor: building-body

Pročitajte i  Zašto ste gladni i nakon doručka?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *