Veganski biser: Adaptogena topla čokolada - Men`s Health

Veganski biser: Adaptogena topla čokolada

Umesto kafe svakog jutra popijte zdrav čokoladni napitak od adaptogenih namirnica i obezbedite telu prirodan balans. Osim što obezbeđuje energiju za čitav dan, adaptogena čokolada brani telo od rizičnog reagovanja u stresnim situacijama, poboljšava imuni sistem i snadbeva organizam moćnim antioksidansima, piše Lovesensa.

Recept za adaptogenu čokoladu

SASTOJCI:

  • 1 kašika kakaoa
  • 2/3 šolje biljnog mleka
  • 1/3 šolje proključale vode
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 1 kašika maka praha
  • 1/2 kašike praha od reiši gljive
  • na vrh kašike kardamona
  • 1/2 kašika vanile u prahu
  • 1/2 kašike javorovog sirupa

Vegetarijanska ishrana: 9 najboljih biljnih izvora proteina

PRIPREMA

Stavite u blender sve suve sastojke, kokosovo ulje i proključalu vodu, pa mutite dok gromuljice ne nestanu. U smesu sipajte zagrejano mleko i mutite dok napitak ne postane penušav, pa dodajte javorov sirup. Umesto javorovog sirupa možete zasladiti napitak i medom, ali u tom slučaju sačekajte da se napitak ohladi.

Izvor: sensa.rs

Pročitajte i  3 namirnice koje vas iscrpljuju
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *