Nova dimenzija ukusa: Sendvič sa govedinom i lukom - Men`s Health

Nova dimenzija ukusa: Sendvič sa govedinom i lukom

SASTOJCI:

  • 400 grama govedine (potrbušina)
  • 2 veća slatka crvena luka
  • maslinovo ulje
  • 70 grama smeđeg šećera
  • 125 mililitara vinskog sirćeta
  • 1 ćabata hleb
  • senf
  • 1 šaka potočarke ili zelene salate

Nahranite mišiće: Jagnjetina i govedina sa krompirom

PRIPREMA

Izvadite goveđe meso iz frižidera i ostavite ga neko vreme na sobnoj temperaturi, a potom ga prekrijte folijom i istucite ga sredinom tiganja kako bi odresci bili približno iste debljine. U međuvremenu očistite luk i isecite ga u kolutove debljine oko 2 cantimetra. U tiganj koji se nalazi na srednjoj vatri stavite puter, maslinovo ulje i šećer. Kada se puter otopi stavite luk i pržite ga 5 minuta. Dodajte zatim vinsko sirće, preko tiganja stavite poklopac i sve kuvajte oko 35 minuta dok smesa ne postane karmelizovana.

Ćabata hleb stavite u rernu da se zagreje. Preko goveđeg odreska stavite so i biber a potom meso stavite u drugi tiganj na jakoj vatri. Kada počne da se peče preko mesa prelijte maslinovo ulje i sve pecite ga 3 minuta sa obe strane. Nakon tog vremena meso izvadite i ostavite ga da odstoji 1 minut, a potom ga isecite i listiće od 1 cantimetra. Izvadite topli hleg iz rerne i prvo ga napunite sosom od luka, dodajte meso i preko svega stavite malo senfa i zelenu salatu.

Pročitajte i Najukusniji sendvič sa slaninom (VIDEO)

NUTRITIVNA VREDNOST

Kalorije: 553

Masti: 22 grama

Proteini: 31 gram

Ugljeni hidrati: 60 grama

Šećer: 25 grama

Vlakna: 3 grama

Pročitajte i  Krajnje zdrave kombinacije hrane
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *