Fritata sa krompirom i zeljem - Men`s Health

Fritata sa krompirom i zeljem

SASTOJCI

  • 1 1/2 kašika maslinovog ulja
  • 2 veća čena crvenog luka, krupno iseckan
  • 1 kašičica morske soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 2 kašičice balzamiko sirćeta
  • 150 grama kuvanih krompira
  • 55 grama kuvanog zelja ili kelja
  • 2 kriške pržene slanine
  • 8 jaja, umućenih

Ne znate šta da radite s ostacima od jučerašnjeg ručka? Napravite preukusne kaserole!

PRIPREMA

Zagrejte rernu na 180 stepeni celzijusa. U tiganj stavite ulje i zagrejte ga na srednjoj temperaturi. Dodajte kriške luka, pola kašičice soli i malo bibera. Pržite sastojke dok ne dobiju smeđkastu boju, oko 10 minuta. Zalijte sve sa balzamiko sirćetom i kuvajte još jedan minut. Dodajte krompir, zelje, slaninu i ostatak soli i bibera. Prelijte smesu sa umućenim jajima i sve pecite još dodatna tri minuta. Tiganj zatim stavite u rernu i zapecite fritatu još 15 minuta. Na kraju fritatu ostavite da odstoji 5 minuta a zatim je poslužite.

NUTRITIVNE VREDNOSTI

Kalorije: 214

Masti: 11 grama

Šećer: 7 grama

Ugljeni hidrati: 18 grama

Za sve gurmane: 3 ukusna obroka koji će ubrzati oporavak mišića nakon treninga

Pročitajte i  Ako želite da smršate, ovih 5 namirnica ne smete da jedete posle 19h!
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *