Moćan obrok: Jaja i spanać sa ljutom pljeskavicom - Men`s Health

Moćan obrok: Jaja i spanać sa ljutom pljeskavicom

U tiganju se toplota širi od sredine prema ivicama, pa su zato one uvek malo hladnije od sredine. Iskoristite tu umerenu temperaturu da ispržene sastojke održavate toplim dok se drugi još prže. Uvežbajte se pripremajući ovaj mesnati doručak, od kog ćete biti siti sve do ručka.

SASTOJCI:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 2 ljute pljeskavice (oko 120 grama)
  • 2 češnja belog luka, iseckana
  • 1/2 šolje baby spanaća
  • 1 paradajz, isečen
  • 2 velika jaja
  • hleb sa kvascem, po želji

Entoni Burden otkriva: Kako napraviti savršenu kajganu?

PRIPREMA

U velikom tiganju sa neprijanjajućom površinom srednje jako zagrejte ulje, pa ispržite pljeskavice dok ne postanu smeđe, oko 3 do 4 minuta. Okrenite ih i stavite ih bliže ivici tiganja.Dodajte beli luk i ispržite ga da zamiriše, 30-ak sekundi. Umešajte spanaći paradajz, posolite i zabiberite po ukusu. Pržite dok se spanać ne skupi, 2 do 3 miunuta. Pljeskavice izvadite na tanjir pa u tiganju razbijte jaja. Poklopite i ispecite ih na oko, 2-3 minuta. Na svaku pljeskavicu stavite spanać pa pečeno jaje. Poslužite s hrskavo ispečenim hlebom.

NUTRITIVNA VREDNOST (1 PORCIJA)

Kalorija: 728

Proteini: 53 grama

Ugljeni hidrati: 20 grama

Vlakna: 7 grama

Masti: 55 grama

Doručak za jake mišiće: Najbrže proteinske palačinke

 

Pročitajte i  Kombinacija ove dve namirnice topi salo sa stomaka
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *