Domaće energetske pločice od tri sastojka! - Men`s Health

Domaće energetske pločice od tri sastojka!

Priprema je jednostavna da jednostavnija ne može biti, a sastojci koje recept zahteva osim što su zdravi, odlični su i saveznici u borbi za ‘fit’ telo. Definitivno bolje i isplativije rešenje od kupovnih energetskih pločica!

Originalan recept navodi grožđice, bademe i urme, gde su zadnja dva sastojka neka osnova, dok grožđice možete zameniti drugim suvim voćem.

Zdrav dezert: Energetske pločice s jabukom i cimetom

Autor recepta kaže da miksu možete dodati cimet, kakao, komadiće tamne čokolade ili kokos.

PONEŠTO O SVAKOM SASTOJKU

Grickanje grožđica kontroliše osećaj gladi i i čini ljude sitijim. Na taj način se sprečava prekomerni unos kalorija i produžava osećaj sitosti.

A osim što mogu smanjiti holesterol, bademi su super namirnica ako pazite na liniju – takođe smanjuju želju za hranom, ali i grade mišiće. Urme predstavljaju idealan međuobrok koji će osigurati dovoljno energije za ostatak dana, a zbog širokog sadržaja različitih esencijalnih nutrijenata, kao i  zbog mogućih pozitivnih učinaka na zdravlje, urme se mogu smatrati gotovo idealnom hranom!

Sladokusci, obratite pažnju: Zdrava namirnica koja može da zameni šećer

PRIPREMA

Kao što smo već rekli, priprema ovih energetskih pločica je jako jednostavna. Sve tri namirnice, u istim količinama, stavite u blender i pustite aparat da radi oko 30 sekundi. Nakon toga smesu istresite na plastičnu foliju i oblikujte po želji (kockice, kuglice, pločice,…)

Pločice čuvajte u frižideru, a rok trajanja vas ne treba da vas brine jer mogu trajati i do nekoliko nedelja.

Izvor: atma.hr

Pročitajte i  Đumbirova voda: Brzo i lako topljenje masnih naslaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *