Ljubav na prvi pogled: Bostonski burger sa slaninom

SASTOJCI
- 4 lista tanko izrezane slanine
- 450 grama mlevene govedine
- pola iseckanog crnog luka
- 1/4 čaše svetlog piva
- 1 kašika soli i bibera
- 4 kriške čeder sira
- nekoliko kriški paradajza
- 4 zemičke za burgere
SAVRŠEN SPOJ: Kombinujte brzu hranu sa mediteranskom ishranom
PRIPREMA
Zagrejte tiganj na srednjoj vatri, između 200 i 250 stepeni celzijusa. Prvo pržite slaninu dok ne postane hrskava, oko 8 minuta. Potom je izvadite iz tiganja i stavite na papirne ubruse da se ocedi. U većoj posudi pomešajte govedinu, slaninu, luk, pivo, so i biber. Dobro izmešajte smesu i oblikujte ga u četiri burgera. Burgeri ne bi smeli biti širi od 2,5 cantimetra. Pržite burgere oko tri minuta tako što ćete gornji deo blago pritisnuti hvataljkom za meso kako bi formirali željeni oblik. Okrenite ih zatim na drugu stranu i pržite još 4 minuta. Ako dodajete sir, primenite stari kulinarski trik- dodajte list sira na burger poslednji minut prženja. Potom izvadite burger i ostavite ih da ostoje 3 minuta, a nakon toga uživajte u savršenom ukusu.
NUTRITIVNA VREDNOST (4 BURGERA)
Kalorije: 573 po burgeru
Proteini: 29 grama
Ugljeni hidrati: 23 grama
Vlakna: 1 gram
Šećer: 3 grama
Masti: 39 grama
Pročitajte i 10 najboljih namirnica koje možete da iskombinujete s pivom