Proteini za sladokusce: Čokoladna torta sa sirom

SASTOJCI ZA KORU (10 PORCIJA)
- 50 grama kokosa
- 100 grama mlevenih badema
- 20 grama meda
- 50 grama kakaoa
Pogledajte i Najskuplji specijaliteti na svetu
SASTOJCI ZA KREM
- 50 grama kakaoa
- 300 grama mladog sira
- 300 grama belanaca
- 700 grama skute
- 30 grama meda
PRIPREMA
Pomešajte sastojke za koru, najbolje u blender pa ih stavite u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni oko 10 minuta. Ostavite da se ohladi. Izmiksujte sastojke za krem i prelijte ga preko kore. Skutu -siromašnu masnoćama i bogatu belančevinama- nekad su kupovali samo retki a sada ćete je retko naći jer se odmah rasproda. Vaši mišići, kojima posle treninga treba hrane, otkriće zašto je tako tražena. Temperaturu u rerni smanjite na 150 stepeni i pecite tortu 15 do 20 minuta. Ostavite je da se ohladi pa isecite na 10 kriški.
JEDITE KAO VIKING: Moćno telo i um uz pomoć nordijske ishrane
PROTEINSKA RAČUNICA
- skuta: 9 grama
- bademi: 2,5 grama
- belanca: 3,5 grama