MH RUČAK: Svinjski kotlet sa breskvom i maslacem - Men`s Health

MH RUČAK: Svinjski kotlet sa breskvom i maslacem

Za ovaj recept biće vam potreban tučani tiganj. On se dovoljno zagreje da se meso zapeče kao na roštilju. Ukoliko nemate tučani tiganj, poslužiće vam i onaj obični.

SASTOJCI

  • 1 deblji svinjski odrezak (oko 350 grama)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 čen crnog luka
  • 1 zrela breskva
  • 2 kašike maslaca
  • 1-2 kašičice iseckane žalfije

PRIPREMA

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U tučanom tiganju srednje jako zagrejte ulje. Svinjetinu posolite i pobiberite pa je stavite u tiganj. Zapecite meso oko 3 minuta tako da ostanu tragovi roštilja. Okrenite i dodajte isecaki crni luk i breskve. Sve stavite u rernu i pecite oko 6 minuta; pečeno meso mora imati temperaturu od 63 stepena. Sve prebacite na tanjir i ostavite da odstoji. U tiganj stavite maslac i malo kadulje, pa zatim sve promešajte. Prelijte po odresku.

Ukusan ručak: Hrskava piletina sa krompirom (VIDEO)

NUTRITIVNA VREDNOST (JEDNA PORCIJA)

  • Kalorije: 616
  • Proteini: 56 grama
  • Ugljeni hidrati: 28 grama (2 grama vlakna)
  • Masti: 32 grama
Pročitajte i  Koliko ugljenih hidrata treba dnevno da unesete?
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *