Kako treba da izgleda vaš idealan doručak? - Men`s Health

Kako treba da izgleda vaš idealan doručak?

Doručak je jedan od najukusnijih i svima najdražih dnevnih obroka. Pri samom vrhu izbora su najčešće žitarice. Pokazaćemo vam 4 načina kako izbeći nepotrebne kalorije za doručak.

ODABERITE PROIZVODE OD CELOVITOG ZRNA

Ne samo kod testenine, već i kod žitarica za doručak. Žitarice iz celovitog zrna zadržaće vas duže vreme sitima zbog svojih vlakana. Osušen pirinač i zobene pahuljice su idealan izbor.

Obrok koji će vam dati snagu za izazove: Najbolji doručak pre treninga

IZBEGAVAJTE DODATNE ŠEĆERE

Ujutro nam treba brz doručak jer obično svi imamo problem s manjkom vremena pre nego što istrčimo iz kuće ili stana. Zato biramo već gotove miksove žitarica i musli. Problem koji se javlja je da su ukusni miksovi najčešće prepuni šećera, a znamo što šećer čini našem telu. Granola je bolji i zdravi odabir. Obratite pažnju na pakovanje i pročitajte šta se zapravo nalazi u vašem najdražem pakovanju za doručak kako bi izbegli rafinirane šećere i bespotrebne kalorije. Takođe, možete i sami napraviti svoj sopstveni miks za doručak za koji ćete biti sigurni da je zdrav i bez dodatnih kalorija.

POKUŠAJTE S RAZLIČITIM VRSTAMA MLEKA

Kada je reč o kravljem mleku, izaberete li mleko s većim postotkom masti prirodno je da će veći broj kalorija migrirati u vaše telo. Možete pokušati i s drugim vrstama veganskih mleka kao što su bademovo ili zobeno. Za primer, 100 ml mleka s 3,5 posto mlečne masti ima 64 kalorije, dok ista količina bademovog mleka ima 47. Isto važi i za jogurte.

Pogledajte i 5 ideja za zdrav i ukusan doručak

OBRATITE PAŽNJU NA VELIČINU

Ako jedete zdrave žitarice to ne znači da možete jesti dvostruku porciju, barem ne ako želite izgubiti na kilaži. Odaberite manju činiju u koju ćete žitarice staviti sa kašikom kako bi imali bolji uvid količine koju stavljate.

Pročitajte i  Eksplozija zdravlja: 2 super moćna šejka!

Izvor: Stvar ukusa.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *