Vino i hrana: Kako ovo božansko piće poboljšava ukus jela? - Men`s Health

Vino i hrana: Kako ovo božansko piće poboljšava ukus jela?

Mnogo je jela koja ‘vole’ vino jer im poboljšava ukus. Tako je, na primer, prilikom kuvanja jela s piletinom i morskim plodovima ili pripreme krem-supa i svetlih sosova dobro dodati belo vino ili šeri.

Vino zdravlje čuva: Jedna čaša dnevno za zdrav život

Crno vino odličan je izbor za jela od crvenog mesa i divljači. Ljubitelji testenine sa sirom osvežiće njen ukus dodaju li malo rosea, terana ili plavca.

Običaj je da se povrće dinsta na masnoći. Ali ako dodate ulju na kojem pržite povrće i malo belog vina, ono će poprimiti posebne arome i postati još sočnije.

Želite da dinstano meso bude još mekše? Dodajte mu crnog vina jer alkohol i kiselina omekšavaju i ujedno aromatiziraju meso.

Pogledajte i Kako se pravi najukusniji hamburger?

BELI ILI CRNO?

Ako volite pečenu ribu, nakon što ste je začinili prelijte je kašikom vina, omotajte folijom i ispecite. Tako će biti još ukusnija. Jelima od pečuraka najbolje pristaje belo vino koje će poboljšati i ukuse poslastica od jabuka i agruma, naročito ako ima i vanilu ili karamelu. Crnim ili ružičastim vinom istaknućete ukus bobičastog voća.

Izvor: Stvar ukusa.rs

Pročitajte i  Dobre alternative: 3 proteinska (među)obroka za velike mišiće
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *