Ukus Mediterana: Portugalska kajgana - Men`s Health

Ukus Mediterana: Portugalska kajgana

SASTOJCI

  • 450 grama suvog bakalara
  • 1 litar mleka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike tanko narezanog luka
  • so
  • sveže samleven crni biber
  • 2 šoljice naseckanog krompira (na kockice)
  • 12 umućenih jaja
  • 1/2 šoljice naseckanih maslina

Pogledajte i Šta treba da jedemo u danima odmora ili lakših treninga?

PRIPREMA

Umočite bakalar dva dana ranije u 1/2 litra mleka, poklopite i ostavite u frižideru 24 sata.  Sledećeg dana izlijte mleko, a ribu dobro isperite hladnom vodom. Umočite je u sveže mleko i ostavite u frižideru još 24 sata. Izlijte mleko, pa opet isperite vodom. Obrišite pa razlomite na manje komadiće. Ostavite po strani. U velikom tiganju lagano ugrejte maslinovo ulje. Dodajte luk, posolite i pobiberite. Dinstajte 4 do 6 minuta. Dodajte kuvani krompir i bakalar. Nastavite dinstanje još 4 minuta. Dodajte začinjena jaja, neprestano mešajte, pa pecite još 4 minuta. Servirajte i ukrasite naseckanim maslinama.

Izvor: Stvar ukusa.rs

Pročitajte i  Put do mišića ili prerane smrti?!
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *