Lekovita šnicla - Men`s Health

Lekovita šnicla

Sledeća vest sigurno će obradovati gurmane: protiv visokog pritiska možete da se borite i tako što ćete jesti malo više mesa, a malo manje hleba.

ISTRAŽIVANJE
Australijski naučnici su otkrili da krvni pritisak može da se snizi ako se deo ugljenih hidrata u ishrani zameni crvenim mesom. Njihovo istraživanje je pokazalo da ukoliko 8 odsto energije iz hleba, žitarica, krompira ili testenine u svojoj ishrani zamenimo istom količinom energije iz posnog crvenog mesa, u roku od 8 nedelja možemo da smanjimo sistolički pritisak za četiri podeoka. To automatski znači i smanjenje rizika od bolesti srca i krvnih sudova za 8 odsto, a od srčanog infarkta čak za 15 odsto.

ČEMU OVE LEPE VESTI?
Crveno meso efikasnim oružjem u borbi protiv hipertenzije čini pre svega arginin, aminokiselina koja utiče na širenje krvnih sudova i, posledično, na smanjenje krvnog pritiska. A kako u vašoj ishrani treba da izgleda ta delimična zamena jednog izvora energije drugim? Dve kriške hleba zamenite sa 125 grama nemasnog goveđeg steka, pečenja ili faširanih šnicli.

Pročitajte i  Ručak ispod 400 kalorija: Reuben sendvič s ruskim dresingom
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *