Proteini za sladokusce: Gulaš sa paradajzom - Men`s Health

Proteini za sladokusce: Gulaš sa paradajzom

SASTOJCI

  • 300 g goveđeg mesa
  • 300 g svinjskog mesa
  • 6 kašika ulja
  • biber
  • aleva paprika
  • 250 ml supe od povrća
  • so
  • 250 g žutog paradajza (zamena crveni)
  • 250 g crvenog paradajza
  • 1/2 kašičice cimeta
  • kašičica karija

Hrana za mačo muškarca: Srneći gulaš

PRIPREMA

Goveđe i svinjsko meso dobro oprati, pa ga zatim osušiti salvetom. Oštrim nož≠em iseći komade mesa na krupnije kockice. U većoj šerpi zagrejati ulje, dodati meso i dobro ga ispržiti na vatri srednje jačine. Zbog eventualnog prskanja ulja, šerpu treba poklopiti. Meso začiniti biberom i alevom paprikom i još malo propržiti. Na kraju naliti supom od povrća, posoliti i ostaviti da se sve kuva oko 30 minuta. U međuvremenu oprati žuti i crveni paradajz, pa ga iseći na kriške srednje veličine. Pred kraj kuvanja mesu dodati kriške paradajza. Sve začiniti cimetom i karijem. Gulaš ostaviti da krčka još 10 minuta. Zatim još jednom dodati biber, so i alevu papriku. Gulaš se može služiti u činijama ili dubokim tanjirima. Jelo se može služiti sa obarenim makaronama.

Izvor: Stvar ukusa.rs

Pročitajte i  Najvažniji obrok dana: 9 ukusnih predloga za doručak
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *