Napitak sa limunom za dobar početak dana - Men`s Health

Napitak sa limunom za dobar početak dana

Mlaka voda sa dodatkom limuna potpomaže dobrom varenju, detoksikaciji jetre, lepšem izgledu kože, smanjenju viška kilograma, smanjuje probleme sa respiratornim organima, dovodi u balans krvni pritisak i smanjuje mnogobrojne bolove u telu. Sve je ovo moguće zahvaljujući limunu i njegovoj velikoj količini vitamina C, ali i magnezijuma, kalijuma, bakra i elektrolita. Ipak, verujemo da vam se sve ove stvari “ne popravljaju” tako brzo i to samo zbog jednog razloga…

Otkrijte i Eksperti za zdravlje, fitnes i ishranu otkrili šta jedu za doručak!

Ako pijete limunsku vodu ujutru i bacate koru od ovog voća, treba da znate da je ovaj korak pogrešan! Prema mnogim ekspertima, konzumiranje čiste limunove vode vam neće doneti mnogo promena, ali ako joj dodate malo narendane limunove kore – pozitivan efekat je zagarantovan.

Kako izgleda pravilna priprema limunske vode?

Iscedite dva limuna u čašu mlake vode. Narendajte koru jednog limuna i slobodno veću količinu sipajte u vodu. Ovakvo piće će izbalansirati kiselost u stomaku i popraviti varenje. Takođe će poboljšati apsorbciju hrane i postaćete manje otporni na insulin tako što ćete povećati osetljivost na njega u ćelijskim membranama.

Fenomenalna letnja poslastica: Osvežavajući sufle od limuna (VIDEO)

Izvor: Stvar ukusa.rs

Pročitajte i  5 namirnica koje štete ustima
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *